nye id3
VW har oppgradert ID.3. Den oppgraderte modellen kan spesial-bestilles i april.

Annonse


Dette er nye ID.3

Mens vi gjør klar vår test av ID.Buzz Pro, har VW avslørt hva som er nytt i nye ID.3.

Over 14 000 solgt

Siden bilen ble introdusert i 2019 er det solgt mer enn 14 000 av dem i Norge, melder selskapet i pressemeldingen.

ID.3 er en viktig modell for oss, og norske bilkjøpere setter pris på en romslig kompakt bil til en konkurransedyktig pris. Ny front gjør at den ser enda mer sportslig ut, og så er det jevnt over flere forbedringer i en modell som allerede har sterk appell i markedet vårt, sier Meiner.

Thomas Meiner, direktør, Volkswagen personbil, Harald A. Møller AS.

Prisene på nye ID.3 legges ut i april (inkludert skreddersying av egne modeller), mens forhåndssalget startet for noen uker siden “men da med fire ferdigspesifiserte varianter av modellen. Disse vil fortsatt være tilgjengelig for kunder, til gjeldende priser,” meldes det.

“Noe bedre rekkevidde”

Nå er de aktuelle med en oppgradering, så hva er nytt? Først og fremst vil kunder kunne velge mellom to ulike batteripakker: Pro 58kWh og Pro S 77 kWh.

Annonse


Selv om batteriene er oppgraderte foreligger det i skrivende stund dessverre ingen rekkevidde-tall, men som VW melder “er det ventet noe lenger rekkevidde enn på dagens modell.”

Design

Om designet sier VW at “nye ID.3 fremstår som mer sportslig enn sin forgjenger. De største endringene på eksteriøret vil man se på fronten av bilen, der den har fått en ny støtfanger med sporty luftinntak på ytterkantene, som skal bidra til økt rekkevidde. Volkswagen har dessuten fjernet den svarte forhøyningen øverst på panseret opp mot frontruten. Sammen med innfelte deler på sidene av panserets øverste del, får man et inntrykk av en visuell forlengelse av bilen.”

“Beveger man seg inn i bilen har Volkswagen gjort flere løft på materialbruken. Blant annet er nedre del av dashbordet kledd i mykere materiale. På innsiden av fører- og passasjerdørene har Volkswagen brukt mykere og mer tidsriktige materialer, som øker kvalitetsinntrykket.”

Skjerm og programvare

Også skjermen er større nå og måler 12 tommer. Også programvare er forbedret:

“Andregenerasjon av ID.3 kommer med den nyeste versjonen av ID.Software, og bilen er klargjort for å motta «over the air»-oppdateringer, slik man kjenner fra de andre ID.-modellene. Det innebærer at bilen kontinuerlig holder seg oppdatert med nye funksjoner.”

ID.3 tilbys også AR Head up-display, Dynamiske LED-Matrix hovedlykter, parkeringsassistent med minnefunksjon og ryggekamera.

VW

Nye farger

“Kunder som kjøper nye ID.3 kan velge mellom hele syv ulike farger. Den nye fargen Dark Olivine Green fremstår som særlig eksklusiv, der fargen endrer nyanser etter lyset.

Nye ID.3 kommer med svart tak, noe som skaper en harmonisk kontrast til bilens øvrige lakkfarge.”

Annonse