apple vr/ar-hodesett konsept
Alle lurer på om Apple har knekt VR-koden. Svaret får vi kanskje allerede i juni, men den første modellen ventes å bli svært dyr og vil kanskje kun selges til registrerte utviklere. Konsept: Antonio DeRosa

Annonse


“Har startet utviklingen av forbrukermodellen”

Nikkei Asia melder at Apple har gitt to Kinesiske produsenter viktige kontrakter.

Dyr moro myntet på utviklere

Per avisen er denne ordren for det billigere hodesettet, og altså neppe det Apple skal vise frem på WWDC i juni. Det hodesettet er myntet på utviklere og spesielt interesserte med en prislapp fra 30 000 til 50 000 kroner – omregnet fra dollar.

Forvent derfor at hodesettet vil kunne koste fra 40 000 kroner til 60 000 kroner i Norge. Dette er priser vi har hørt før, spesielt 3000 dollar-utgaven. Nikkei Asias kilder bekrefter pris-anslaget nok en gang og at Luxshare så vel som Foxconn er involvert.

Utviklingen av forbruker-modellen har naturligvis startet

Samtidig rapporterer samme avis at Foxconn hjelper Apple med utviklingen med et “AR-prosjekt.” Det er noe usikkerhet hvilket produkt dette er, for det skal være andre generasjon – første generasjon er jo ikke en gang lansert.

Annonse


“Apple Reality Pro” kan være navnet på det dyre hodesettet, og “Reality One” navnet på det for forbrukere. OS-et som driver maskinvaren heter xrOS.

Det billigere “andre generasjons”-hodesettet har færre sensorer og kanskje lavere oppløsning.

Det store spørsmålet er om det billigere hodesettet kommer et par måneder etter utviklermodellen, eller om de aller fleste vil måtte vente ett år eller lengre på “Reality One” som, om vi får spekulere, kanskje vil koste 20 000 kroner.

Det er ventet at AR-briller blir det neste store etter mobiler og at det sammen med VR-hodesett blir informasjons- og underholdningsproduktene alle ønsker seg, men det vil ta flere år før vi er der. Mest sannsynlig vil de første versjonene uansett kreve en iPhone

Annonse