chrome 110 lansert
Chrome 110 er lansert med RAM- og strømsparefunksjoner.

Annonse


Få bedre batterilevetid

Det var tidlig i desember i fjor vi omtalte forbedrede Chrome med RAM- og batteri-sparing-modus.

Oppdater til Chrome 110

“Førstnevnte kan kutte programmets minnebruk ved å dvale inaktive faner. Dette er no Edge allerede gjør og som Microsoft skryter av. Selskapet mener deres teknologi kan kutte RAM-bruk med 85 prosent per fane, Google sier opp til 30 prosent besparelser totalt. Animasjoner og andre visuelle effekter nedjusteres. Det samme gjelder bakgrunnsaktivitet når batteri er under 20 prosent,” skrev vi om forbedringene den gang.

Nå er Chrome 110 endelig klar i ferdig utgave til Windows, Mac og Chromebook-stasjonære med spare-funksjonene aktivert som standard. Ønskes det kan du skru dem av fra ytelses-innstillingene.

Slik fungerer funksjonene

RAM-funksjonen fryser inaktive faner for å frigjøre RAM. Det er mulig å ekskludere nettsider fra RAM-spareren. Google sier at funksjonen kan kutte minne-bruken med opp til 30 prosent.

Den andre delen av dette som vi allerede har vært inne på er ment å spare på batteriet. Dette gjøres ved å begrense bakgrunns-aktivetet, video-FPS og animerte effekter. Funksjonen aktiveres ved bruk av nettleseren på bærbare og Chromebooks med batteri-nivå under 20 prosent. Om ønskelig kan funksjonen aktiveres med en gang man napper ut laderen.

Annonse