igorslabavslørerkabelgate
Koblingene i adapteren er som man kan se ikke av best kvalitet. Litt vakkel her og det vil trolig oppstå problemer. Bilde: igorslab.de

Annonse


Er dette hemmeligheten bak de påstått farlige kablene?

Igor Wallossek har funnet ut et par viktige ting i forhold til de skadede RTX 4090-kortene og den nye 12VHPWR-kabelen som Nvidia bruker i de nye kortene.

Ingen ser ut til å ha hatt rett, før nå

Det er nemlig ikke kabel-standarden i seg selv som er problemet, selv om bransje-organisasjonen har advart mot at det i visse tilfeller kan oppstå en klem som ikke er bra.

Problemet, ifølge maskinvare-eksperten som ofte går dypt inn i materien, er avhengig av hvem som har produsert kabelen, rett og slett.

Forbindelsen er faktisk ganske trygg, selv om det er forståelige bekymringer angående håndteringen av kabelen.

Igor Wallossek

Dette er problemet

Ifølge ham er det Nvidia sin (som dessverre leveres til samtlige produsenter av RTX-kortene) 4 x til 8 pin-adapter som er problemet, samtidig som han, som du kan lese over, er kritisk til at kabelen i seg selv kan begynne å slite om den bøyes for mye.

Annonse


Wallossek retter skyts mot “certain YouTube celebrities” og at de bruker dette for å generere trafikk.

AMD har allerede uttalt de ikke bruker 12VHPWR i RX 6000 og den nye RDNA 3-serien. Uansett hadde de ikke nødvendigvis produsert adaptere av dårlig kvalitet, noe som kvaliteten på kabelen er mindre skyld i problemene.

Annonse