Annonse


iPad Pro M2 kan bestilles nå, leveres 26. oktober

Apple har lansert iPad Pro M2, iPad 10 med nytt design og innmat og en oppgradert Apple TV.

Oppdatert, 21:02:

Artikkelen er stor-oppdatert og feil dato rettet. Beklager feilen.

iOS 16.1 og video fra Apple

iPadOS 16.1 lanseres mandag 24. oktober. Utviklere kan laste ned nå Disse enhetene er støttet:

Annonse


  • iPad (femte generasjon og nyere)
  • iPad mini (femte generasjon og nyere)
  • iPad Air (tredje generasjon og nyere)
  • Alle iPad Pro-modeller

iPad Pro M2

Apple har endelig annonsert sitt nye topp-nettbrett med M2-brikke, iPad Pro M2. Det er snakk om det samme designet og størrelsene, men med WiFi 6e.

Det er også gjort en større endring i forhold til Apple Pencil 2 sin funksjonalitet:

“Nå registreres Apple Pencil opptil 12 mm over skjermen, slik at brukerne kan få en forhåndsvisning av handlingen før de utfører den. Det gjør også at brukerne kan skissere og tegne med enda større presisjon enn før, og det blir enda mer sømløst å jobbe med Apple Pencil. For eksempel vil tekstfeltet i Skrible utvides når Apple Pencil holdes i nærheten av skjermen, og håndskrift konverteres til tekst enda raskere. Tredjepartsapper kan også bruke denne nye funksjonen for å tilby en helt ny opplevelse når brukerne tegner og legger til merknader.”

M2-brikken har åtte kjerner CPU med opp til 15 prosent bedre ytelse enn M1. GPU-kjernene teller 10 og er opp til 35 prosent kjappere. Det er også en 16-kjerner Neural Engine. På plass er 100GB/s med forent minne-båndbredde – dette er 50 prosent mer enn M1. Enhetene kan leveres med opp til 16GB RAM som tidligere i modellen med mest lagringsplass.

Brettet har også den kjappere WiFi 6e-standarden:

“Nye iPad Pro støtter de raskeste Wi-Fi-tilkoblingene med støtte for Wi-Fi 6E, slik at brukere som trenger rask tilkobling, kan jobbe fra hvor som helst. Nedlastinger i opptil 2,4 Gbps, som er dobbelt så raskt som forrige generasjon. Nå støtter Wi-Fi + Cellular-modeller (sub-6GHz og mmWave) enda flere 5G-nettverk i hele verden, slik at brukerne kan få tilgang til filene sine, kommunisere med kolleger og sikkerhetskopiere dataene sine helt problemfritt når de er på farten.”

For første gang kan iPad Pro ta opp ProRes-video og transkode innholdet opp til tre ganger kjappere.

  • iPad Pro M2 11″ fra 11 290 kroner
  • iPad Pro M2 12,9″ fra 15 490 kroner

iPad er stor-oppdatert

Selskapet har også annonsert en inngangs-modell iPad for 6290 kroner for 64GB lagringsplass og en 256GB-modell for 8390 kroner. Brettet har USB C.

iPad med nye Smart Folio.

Enheten har A14-brikke først introdusert i iPhone 12-serien i 2020. A14 har 20 prosent bedre CPU-ytelse og “10 prosent bedre grafikk sammenlignet med forrige generasjon.

“Nye Smart Folio, som er designet for nye iPad, koster kr 1099 og er tilgjengelig i hvit, himmel, vannmelon og limonade.”

Dette gjør nye iPad opptil fem ganger raskere enn det mestselgende Android-nettbrettet.

Apple

“Nye iPad har helskjermdesign i fire flotte finisher – blå, rosa, gul og sølv. Den fantastiske 10,9-tommers Liquid Retina-skjermen strekker seg helt ut i kantene, slik at brukerne får enda bedre plass til apper, spill og moro på iPad – selv om enheten har nesten samme størrelse som forrige generasjon. Den nye Liquid Retina-skjermen gir en fantastisk visuell opplevelse med en oppløsning på 2360 x 1640, nesten fire millioner piksler, 500 nit lysstyrke og True Tone-teknologi. Touch ID er flyttet til toppknappen på iPaden, slik at det er enkelt å låse den opp, logge på apper eller bruke Apple Pay.”

Apple TV

Det er også annonsert en ny Apple TV som kan bestilles nå og som leveres fra 4. november. Den koster fra 1790 kroner for 64GB lagringsplass og 2090 kroner for 128GB lagringsplass og Ethernet.

Den kraftigste Apple TV noensinne har A15 Bionic-chip, HDR10+ og sørger for at det beste fra Apple kan vises på den største skjermen i hjemmet.

Apple
“Egen Siri-knapp – akkurat som iPhone. Siri har et helt nytt bruker­grensesnitt på TV, med enkle og raske måter å samhandle på når du ber om noe. Senere i år vil Siri kunne gjenkjenne stemmene til opptil seks familie­medlemmer. Slik kan Apple TV 4K vite hvem som snakker, og svare med anbefalinger som passer til hver og én.”

Apple sier at CPU-ytelsen “er opptil 50 prosent raskere enn forrige generasjon.” Hva har det egentlig å si på en enhet som dette? Ifølge Apple økes responsen noe som igjen gir brukeren en bedre navigasjons-opplevelse g kjappere animasjoner samtidig som “grafikkytelsen er opptil 30 prosent raskere enn forrige generasjon.” Det har jo den fordelen at spill kjører kjappere.

Oppgradert Mac mini og Apple TV kommer trolig tidlig neste år

Det er flere måneder siden det lekket at iPad, den billigste i segmentet, oppdateres med iPad Pro og iPad Mini-design og USB C.

Hva angår MacBook Pro 14 og 16 med M2 kommer så kommer de neste måned, så pass på å ikke handle en nå.

Det kommer også en Mac mini med M2-brikke og en Apple TV med A14-brikke og 4GB RAM. Gurman vet dog ikke når disse kommer.

Annonse