flereapplevraravsløringer
Apples hodesett vil visstnok kunne analysere iris for for å godkjenne kjøp og pålogginger. I tillegg har hodesettet, ifølge ryktene mulighet til å spore bein. Avbildet: Meta Quest Pro

Annonse


“Man vil kunne betale med øynene”

Apple har visstnok klart å forske frem en unik teknologi i sitt første VR/AR-hodesett.

“Undersøker iris for å godkjenne pålogginger og betalinger”

Det er The Information som hevder å vite at selskapet har klart å få til teknologi som undersøker øyet for å autentisere handel og pålogging. Det er også mulig at teknologien skal brukes til å forenkle pålogging til andre kontoer.

Det får oss til å lure på om selskapet endelig skal rulle ut støtte for flere kontoer på iPhone og iPad uten behov for et bedrifts-miljø.

“Apple-hodesettet får bein-sporing”

For å få til dette handlet selskapet SensoMotorics i 2017. Fire år senere ble det avslørt at Primax er leverandør av maskinvaren for å få det til.

Annonse


Visstnok har Apples hodesett 14 sensorer som også vil kunne spore bein. Dette er noe Metas hodesett med 10 sensorer ikke er i stand til.

Meta gir Apple lov til å prise sitt hodesett enda høyere

Hodesettet skal også være lettere enn Meta sitt Pro-hodesett som veier 725 g. Hodesettet skal være satt sammen av aluminium, et stoff-materiale og glass.

Med en ryktet prislapp på kanskje 30 000 kroner er det en mulighet for at Apples første hodesett, som Quest Pro (16 000 kroner), er ment for utviklere og andre profesjonelle. Dette ble også ryktet lenge for Meta annonserte Quest Pro.

Annonse