lansererchromebooksforgaming
Kan Google, Acer og Lenovo gjøre spill-laptoper ut av Chromebooks? Avbildet: Acer Chromebook 516 GE.

Annonse


Nå skal de prøve å gjøre gaming til en greie på Chromebooks

Acer og Lenovo lanserer begge Chromebooks for spillere.

Lenovo og Acer med Chromebooks for sky-spilling

Det er en ny takt for maskinene som i hovedsak er brukt av studenter og bedrifter som er avhengig av enkle sky-maskiner.

Vi kan ta for oss Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook som vi får informasjon om på norsk.

Ifølge selskapet er den “designet for et bredt publikum av spillentusiaster på tvers av ulike ferdighetsnivåer, og er selskapets første skybaserte gaming-laptop.” Støtte for Nvidia GeForce Now, Amazon Luna og Microsoft Xbox Cloud Gaming er inkludert.

Annonse


Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook har en 16” stor skjerm og en veiledende pris fra 8699 kroner. Lanseringen er satt til denne måneden, men vi har ingen dato.

Videre melder Lenovo at maskinen har mye kraft under panseret:

Denne enheten leverer mer kraft, raskere hastigheter og en imponerende grafikk, og kommer også med nye programvarefunksjoner gjennom ChromeOS, inkludert muligheten til enkelt å finne og få tilgang til de nyeste spillene mens du nyter en opphøyet spillopplevelse.

Lenovo

120Hz og Intel 12. generasjon

Imponerende nok har den 120Hz-panel og en 12. generasjon Intel CPU, men det er kun snakk om i3-varianten. Videre er den utstyrt med 8GB RAM, men pass på om man går for 128GB-modellen for den er utstyrt med treg eMMC-lagring.

Lenovo sier maskinen har opp til 11 timer batterilevetid.

Spesifikasjoner

Dette er Acers maskin

Så var det Acer som samtidig med Lenovo er aktuelle med Acer Chromebook 516 GE. Også denne har RGB-tastatur, 120Hz-panel og 16″ med den samme 2560 x 1600 IPS-skjermen.

ChromeOS Alpha er støttet med maskinen slik at man kan spille Steam-spill på den og denne har en langt kjappere CPU: en Intel 12. i7 P-serie CPU.

Sky-basert

Selv om maskinen er kraftigere er det sky-spilling som står i sentrum med støtte for GeForce Now, Amazon Luna og Xbox Cloud Gaming.

Vi finner dessuten støtte for 2,5 Gigabit Ethernet, WiFi 6e, 2 x USB C, 1 x USB A, HDMI og Bluetooth 5.2.

Lanseringen i Norden skjer i desember og prisene avsløres senere.

Annonse