amdfirenyeryzencpuer
AMD-sjef Lisa Su presenterte fire nye Ryzen 7000 CPU-er i Zen 4-plattformen i natt.

Annonse


Så mye kjappere er Ryzen 7000 – prisene avslørt

Natt til i morgen er altså AMD sin store Ryzen-pressekonferanse.

Oppdatert, 30. august, 07:37:

AMD har nå avslørt sine fire nye CPU-er. Både pris og lanseringsdato stemte med lekkasjene fra Wccftech på forhånd, men hvordan ligger ytelsen an?

Nøkkelinformasjon:

  • 7950X: opp til 57 prosent kjappere enn 5950X og bruker 47 prosent mindre energi takket være 5 nm – 62 prosent kjappere enn Intel i9-12900K.
  • Ryzen 5 7600X: AMD sier denne ofte slår Intel Core i9-12900K i spill.
  • AM4-kjølere fungerer på AM5-hovedkort.
  • En-klikk DDR5-overklokking med AMD Expo.

Priser og spesifikasjoner – lansering. 27. september:

Det kommer PCIe 5 disker fra mange produsenter fra og med november:

DDR5-moduler er på vei fra en rekke kjente produsenter:

Tilgjengelighet: hovedkort (fra 125 dollar) og tilhørende brikkesett:

AMD gjør det enkelt å overklokke DDR5 RAM:

Her er de fire nye:

AMD sier de har den kjappeste kjernen for spill:

AMD drar frem fordelene med AM5-hovedkortene:

AMD skryter av energifordeler kontra Intel:

Nøkkel-spesifikasjoner, Zen 4-plattformen:

01:00 avslører AMD Zen 4

Det meldes at hovedkortene kommer i salg 27. september (i det minste de med X670-brikkesett – 10. oktober er datoen for B650), samme dag som Intel 13. generasjon Raptor Lake CPU-er.

Annonse


CPU-ene? De er visstnok klare noe før, 15. september.

Årsaken skal være problemer med hovedkort-fastvaren, som tidligere lekket. Med andre ord vil de aller første sitte der med ny CPU, men uten et støttet hovedkort.

Nøkkelinfo:

Dette sier AMD

I dag kunngjorde AMD “together we advance_PCs”, en direkte-premiere for å avduke neste generasjons AMD produkter for PC. Styreleder og administrerende direktør Dr. Lisa Su, CTO Mark Papermaster og andre AMD-ledere vil presentere detaljer om den nyeste “Zen 4”-arkitekturen som driver de kommende AMD Ryzen-CPU-ene og den helt nye AM5-plattformen bygget rundt de nyeste teknologiene, inkludert DDR5 og PCIe5, alt designet for å drive en ny æra av stasjonære PC-er med utrolig ytelse.

AMD

Spesifikasjoner:

Hovedkort:

Vi vet allerede mye

  • AM Ryzen 7000 er bygget på den nye 5 nm Zen 4-plattformen med dobbel så mye L2-mellomlagring og 15 prosent bedre enkjerne-ytelse RDNA 2 er på plass, det samme er DDR 5 og PCIe 5. Ryzen 7000 lanseres i høst.
  • De nye hovedkortene støtter opp til 24 PCIe 5-kanaler splittet mellom lagring og grafikk. Det er støtte for opp til 14 USB SuperSpeed-porter som kan kjøre på 20Gbps. Opp til 4 x HDMI 2.1- og DP 2-porter.
  • AMDs nye AM5-plattform er bygget for Ryzen 7000-serien skrivebords CPU-er. Det er også en helt ny LGA AM5-sokkel for flere funksjoner. Det kommer tre ulike AM5-brikkesett: X670 Extreme, AMD X670 og AMD B650.
  • Mendocino CPU-er er laptop CPU-er med Zen 2-kjerner og RDNA 2-grafikk. Disse ventes i fjerde kvartal i år. Maskiner i dette segmentet blir priset lavt: mellom 399 (3900 kroner) dollar og 699 dollar (6800 kroner).
  • AMD SmartAccess Storage er en ny teknologi fra selskapet som har som mål å kutte lastetider i spill og kutte ventetiden det tar for maskinen å laste inn teksturer. Teknologien støtter Microsoft DirectStorage.
  • AMD Advantage System. Corsair er først ute med dette med en laptop laget for spillere og strømmere. Det kommer også maskiner som er godkjente til å bruke denne merkelappen fra Alienware, Asus, Lenovo, HP, Metamechbook og Origin PC.

Lagringsteknologi:

“For å omgå flaskehalsene har AMD skapt SmartAccess Storage, en plattform som støtter Microsoft DirectStorage som nytter Smart Access Memory. Dette sammen med nye AMD-plattformteknologier og med Radeon GPU-dekompresjon for å forbedre både spillets lastetider og teksturstrømming.”

Annonse