winampertilbakeigjen
Winamp er tilbake med oppgradert koedbase etter fire år med jobbing. Alle bilder: ITavisen

Annonse


Jobbet fire år med den nye versjonen

Winamp var den store favoritten for MP3-avspilling på 90- og tidlig 2000-talletet takket være mulighet for å spille av lydfilene selv på svak maskinvare.

Derfor var Winamp elsket

For da programmet ble introdusert i 1997 var det fremdeles mange maskiner der ute som slet med å spille av MP3-musikk uten hakking på andre programmer, men Winamp klarte jobben og ble fort en favoritt, også takket være et smart og enkelt grensesnitt. Det hjalp også at programmet støttet temaer og utvidelser.

Den siste versjonen før den nåværende gjenopplivingen (det har vært flere av dem) er 5.666 som kom i 2013.

Programmet støtter podcast-synkronisering, ripping av CD-er og konvertering av formater. Under installasjonen kan man velge mellom det klassiske eller det moderne grensesnittet:

Derfor tok det så lang tid

Men etter fire år med hard jobbing har folkene bak endelig lansert Winamp 5.9, testkandidat 1, med versjonsnummer 9999 (last ned).

Annonse


Det har tatt lang tid, ikke bare fordi covid kom, men fordi de migrerte hele kodebasen fra Visual Studio 2008 til Visual Studio 2019. Dette betyr samtidig at man må kjøre Windows 7 SP1 eller nyere.

Utviklerne advarer også mot at visse .dll-filer ikke laster, inkludert gen_ff.dll som legger til muligheten for å støtte moderne temaer.

Annonse


Annonse


Annonse