chromeskalgjørejobbenfordeg
I en kommende oppdatering skal Chrome sørge for å åpne alle nett-koblinger uten at brukeren selv manuelt må definere koblingene mot Googles nettleser.

Annonse


Dette er Googles plan for å stoppe Windows

Google ønsker å gi sin nettleser Chrome total-kontroll over å gi seg selv rettigheter til å være standard-nettleser.

Kan dette være løsningen?

Du har kanskje merket som oss at uansett hvor mange ganger man definerer noe annet enn Microsoft Edge som standard nettleser, åpnes likevel lenker fra enkelte programmer Edge.

Nå ønsker Google å gjøre noe med dette ved å la Chrome, og kun Chrome via Windows-innstillingene, ta hånd om å koble alle filtyper og URL-er mot Googles nettleser.

Ønsker du å gjøre dette nå, må du manuelt gå gjennom hver måte å forespørre URL-er på, som nevnt i forhold til at visse programmer fremdeles henter opp Edge selv om Firefox, Chrome eller en annen nettleser skal være angitt som standard i Windows sine innstillinger.

Annonse


Microsoft har en rekke ganger stengt igjen for tredjeparts-programmer som gjør jobben for deg.

Kommende Chrome-versjon gjør jobben for deg

Google har allerede varslet at en kode-endring er på vei, og de oppsummerer funksjonen slik:

“Gjør Chrome til standard nettleser. Denne funksjonen fungerer ved å gå gjennom url-protokollene og filtilknytningene som er relatert til generell surfing, f.eks. http, https, .html osv., og angir direkte de relevante registeroppføringene for hver av dem.”

Det er usikkert hvilken versjon som lanseres med funksjonen, men forvent at den dukker opp i en tidlig testversjon om ikke så alt for lenge

Annonse


Annonse


Annonse