itavisennedefortellingrunnetvarmenistorbritannia
ITavisen var nede i 12 timer grunnet overopphetede server-parker i Storbritannia.

Annonse


ITavisen slått ut av hetebølgen i Storbritannia

ITavisen har kanskje aldri opplevd så lang nedetid som det vi opplevde fra i går kveld klokken 18:30 til i dag morges 05:30.

En uvanlig lang nedetid

Både Google og Oracle sine servere gikk ned for telling i Storbritannia i går grunnet hetebølgen i landet og temperaturer på 40 grader.

Vår drifts-partner er som mange andre avhengige av Google, og når de falt av, så falt også ITavisen og mange andre nettsider bort. Nedetid i så mange timer er nærmest uhørt.

Måtte skru av maskinene

Ifølge The Register ble flere servere skrudd av for å unngå permanent skade, noe som medførte at flere tjenester og virtuelle maskiner forsvant, og dermed også nettsider som er helt avhengige av dem.

Annonse


Google forklarer at det oppstod “kjølerelatert feil i en av bygningene våre som er vert for sone europa-vest2-a for region europa-vest2.”

Dette forklarer Google og Oracle

Google:

“Dette forårsaket en delvis svikt i kapasiteten i den sonen, noe som førte til VM-nedstenginger og tap av maskiner for et lite sett av kundene våre. Vi jobber hardt for å få kjølingen tilbake og skape kapasitet i sonen. Vi forventer ikke ytterligere innvirkning i sone europe-west2-a, og VMs som for øyeblikket er oppe bør ikke bli påvirket.”

Oracle:

“De relevante serviceteamene jobber med å gjenopprette den berørte infrastrukturen tilbake til en sunn tilstand, men som et sikkerhetstiltak er vi i ferd med å identifisere tjenesteinfrastruktur som trygt kan slås av for å forhindre ytterligere maskinvarefeil. Dette skritt blir tatt med den hensikt å begrense potensialet for langsiktig innvirkning på kundene våre.”

ITavisen er kjappere nå

Så håper vi at både Google og Oracle har oppgradert kjøle-systemene permanent for å unngå at dette skjer igjen. Begge selskap har jo server-parker i f.eks. USAs vest-kyst der 40 grader ikke er så unormalt.

Hva angår server-oppsettet generelt har vi akkurat oppgradert våre tjenester for å øke hastighetene på sidene, noe vi håper du setter pris på.

Annonse