tesla100årbatterier
Tesla i samarbeid med Dalhousie University snuser på muligheten til i fremtiden kunne produsere batterier som varer i 100 år.

Annonse


Tesla-batterier kan vare i 100 år

Tesla sin gruppe som forsker på batteriteknologi har i samarbeid med Dalhousie University muligens oppdaget et gjennombrudd.

Tesla har forsket på batteri-teknologi siden 2016

Det er nikkel-baserte batterier de har sett på og som de forklarer i forsknings-papiret som heter “Li[Ni0.5Mn0.3Co0.2]O2 as a Superior Alternative to LiFePO4 for Long-Lived Low Voltage Li-Ion Cells” (nei, ingen vil klare å få oss til å forklare hva det betyr) at de kanskje kan klare å få til å leve i hele 100 år.

Dette vil være en revolusjon i bransjen da man i så fall vil kunne levere nok biler og ikke minst spare store kostnader og miljøet. Dagens Tesla-batterier varer fra 21 til 35 år per 2022.

Slik er et li-ion-batteri bygget opp:

Bilde: Tesla.

Temperaturen må holdes på 25 grader for å oppnå 100 år med sykluser

Universitet stiller med ingen ringere enn Jeff Dahn som har jobbet med li-ion-batterier siden 1997. Batteritypen som er overalt og som det stadig kreves mer av ble patentert på 70-tallet. Dahn er også ekspert på å forlenge livssyklusen til batteritypen som driver laptoper, mobiler og el-biler.

Det eneste som må til er at batteriet oppbevares i 25 grader. Det er på den måten vi kan begynne å snakke om 100 års levetid.

Annonse