Metaarbriller2024
Meta skal etter planen lansere den første generasjonen AR-briller i 2024. Brillene krever ikke tilkobling til mobilen din, men en separat enhet. Takket være Oculus kan de få det til.

Annonse


Zuckerberg vil AR-brillene skal være et «iPhone-øyeblikk» i 2024

Mark Zuckerberg og Meta har startet opp PR-maskineriet samtidig som det stadig kommer nye rapporter om lanseringen av Apples VR/AR-hodesett.

«Zuckerbergs ego er koblet til dette produktet»

Nå har han snakket med The Verge der han sier at håpet er at AR-brillene blir like viktige for Meta som iPhone for Apple.

Målet for selskapet, som de visstnok stresser noe veldig med å nå, er å lansere AR-brillene i 2024 (de har flere ganger måttet utsette, så noen garanti er det ikke). Den nyeste rapporten tyder på en lansering av Apple-hodesettet neste år.

Meta har planlagt til 2028

Ryktene går på at Meta skal følge opp i 2026 med en mer avansert modell med lavere vekt, og en tredje generasjon i 2028.

Annonse


Metas briller vil veie fire ganger mer (100 g) enn et par solbriller, og minne om Ray Bans. Meta startet utviklingen med Fuchsia OS i bunn, men droppet dette sent i fjor, melder The Verge. Nå bygger de på Android.

Brillene skal ha dyre komponenter i seg som krever spesial-produksjon, og inkluderer også microLED-projektorer. Øye-sporing og kamera i front samt stereo-lyd er inkludert i første generasjon. Meta skal øke produksjonen av egne brikker fremover.

Den første modellen vil kreve tilkobling til en ekstra-enhet trådløs som vil minne om en mobil. Forvent at brillene vil koste minst 500 dollar.