bbctorrussland
BBC oppfordrer til bruk av iOS- og Android-apper i kombinasjon med TOR-nettverket for å nå BBC News i Russland etter blokkeringen.

Annonse


Russland har blokkert vestlige medier – slik lurer BBC seg rundt

BBC, Deutsche Welle, Voice of America og Radio Free Europe er blokkerte av russiske myndigheter grunnet påstander om falsk informasjon. Dette skjer etter at vestlige land har blokkert blant annet RT Today på YouTube og flere andre kanaler.

Oppdatert, 13:16:

Russland skal også ha blokkert Facebook, Twitter og app-butikker.

Informasjonskrigen blusser opp – BBC råder til app- og TOR-bruk

Nå oppfordrer BBC russere om å laste ned deres app, det får vi vite via BBC sin russiske Twitter-konto som forklarer at appene fungerer som før etter at nettsidene ble blokkert. Dog, har Russland blokkert for app-nedlasting må man allerede ha appen installert, eller manuelt installere om man har en Android.

Annonse


Ifølge VG.no oppfordrer også den britiske statskanalen russere om å bruke TOR-nettverket for å opprette en forbindelse som lurer seg unna Russlands blokkerings-liste.

For å gi russere tilgang, forsøker BBC nå å lose dem over på det såkalt mørke nettet der det er opprettet en alternativ kanal som skal omgå myndigheters sensur. TOR-tjenesten for BBC News ble opprettet tilbake i oktober 2019.

BBC lenker til TOR både på Russisk og for sitt Ukrainske publikum:

Annonse


Annonse


Annonse