Annonse


“macOS oppfører seg som Windows!”

Apple lanserte macOS 12.2 forrige uke, og har nettopp lansert iOS 15.4 med to viktige funksjoner: Universal Control og FaceID–opplåsing uten Apple Watch men med maske.

Oppdatert, 09:30:

Dette problemet er ikke relatert til 12.2, men beta-versjon 12.3: Apple advarer mot å installere den første beta-en på en disk med FileVault aktivert. Årsaken er at maskinen kan ende opp i en “boot loop”.

Opplever du dette?

Men nå varsler brukere av den nyeste stabile versjonen av macOS at den nye oppdateringen ødelegger for batterilevetiden når maskinene dvaler.

Annonse


Det er vanskelig å anslå hvor mange som er berørte av problemet, men som MacRumors påpeker uttaler kundene sine frustrasjoner på MacRumors eget forum, Reddit og Twitter.

Mye tyder på at Bluetooth har skylda

En kunde på Twitter mener at macOS 12.2 “oppfører seg som Windows. Batteriet gikk fra 100 prosent til 0 prosent i løpet av natta”.

En annen bruker mener at 12.2 har ødelagt noe relatert til Bluetooth og søvnmodus etter å tatt en titt på “pmset -g log “.

“Det ser ut som maskinen brukte hele natten på å våkne hvert sekund grunnet Bluetooth” og at maskinen derfor mistet batteriet.

Og ganske riktig: brukere melder om at problemet forsvinner ved å deaktivere Bluetooth, men det er jo ikke akkurat en løsning. Vi forventer en hurtigfiks fra Apple, kanskje i løpet av denne uken.

Annonse