båndc5gusafly
Det amerikanske luftfarttilsynet sendte en krise-advarsel til amerikanske myndigheter for å utsette utrullingen av et oppgradert 5G-nett i USA grunnet frykt for at 5G-spektrumet kunne ha rotet til høydemålerne til flyene.

Annonse


Måtte krise-utsette ny 5G-standard i USA for å unngå fly-kaos

De amerikanske operatørene Verizon og AT&T var klare til å rydde ut C-Band 5G-teknologi i USA, men er nå enige om å utsette.

Advarte den amerikanske presidenten om mulig katastrofe

C-Band i USA bruker frekvensene fra 3,7GHz til 3,98GHz. I Europa brukes 3,3GHz til 3,8GHz. Poenget med C-Band-oppgraderingen i USA er å levere lengre 5G-rekkevidde fra tårnene, men det er ett stort problem, og det er flytrafikken. De to operatørene sier at Europa ikke har opplevd problemer, men FCC holder på sitt.

De største flyselskapene sendte mandag denne uken et brev til Det hvite hus, FAA (“Federal Aviation Administration”) og FCC (“Federal Communications Commission”) for å stoppe utrullingen av sikkerhetshensyn.

Fikk ikke nok tid

Ifølge selskapene ville de måtte ha stoppet nærmest all flytrafikk om C-Band-utrullingen hadde funnet sted.

Annonse


Nå bes det om mer tid slik at flyplassene kan implementere en sikkerhetssone på 3,2 km for å unngå at signalene fra det nye 5G-spektrumet roter til høydemålerenene til flyene. Søndag som var hadde FCC klarert 45 prosent av flyplassene.

Vi får vite mer i dag

FAA advarte mot at mer enn 1100 flyvninger måtte ha blitt kansellert og at 100 000 passasjerer ikke hadde kommet seg opp i lufta.

Verizon og AT&T har blitt enige om å utsette utrullingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse