pci-express
De tekniske konfigurasjonene for PCI Express 6.0 er klare, og det er imponerende tall vi ser.

Annonse


Den største forbedringen siden 2003 – så kjapp er PCI Express 6.0

I går lanserte PCI Special Interest Group (PCI-SIG) den endelige spesifikasjonen for PCI Express 6.0, og det er svært imponerende tall vi får servert.

Dobbelt så rask og bakoverkompatibel

PCIe 6.0 blir dobbelt så rask som PCIe 5.0 samtidig som teknologien blir mer strømeffektiv, i tillegg til å gi lavere latens. PCI Express 6.0 er dessuten bakoverkompatibel, noe som sammen med de øvrige egenskapene gjør teknologien svært egnet til bruk i krevende formål, deriblant i datasentre, for kunstig intelligens, maskinlæring og stordataformål, Internet of Things, formål innen militær og romfart samt bilteknologi og mer.

Den endelige spesifikasjonen har følgende funksjoner og egenskaper:

  • 64 GT/s rådatahastighet og opptil 256 GB/s gjennom x16
  • Bakoverkompatibel med alle tidligere generasjoner av PCIe
  • Pulse Amplitude Modulation med fire nivåer (PAM4)
  • Flit-basert (flow control unit) enkodering støtter PAM4-modulering
  • Oppdatert Packet-layout i Flit-modus for å gi mer funksjonalitet og enklere prosessering

Mye av grunnen til den dramatiske økningen i hastighet skyldes at PCI-SIG har gått fra såkalt NRZ-teknologi (Non-Return-to-Zero) til PAM4-teknologi.

Annonse


Store forventninger

Sjefen i PCI-SIG, Al Yanes, forteller at selskapet er fornøyde med å kunne annonsere lansering av PCIe 6.0-konfigurasjonen mindre enn tre år etter å ha lansert PCIe 5.0.

“PCIe 6.0-teknologi er en kosteffektiv og skalerbar løsning som vil fortsette å påvirke data-intensive markeder som datasentre, AI/maskinlæring, High Performance Computing og mer, samtidig som det ivaretar investeringene som er foretatt gjennom bakoverkompatibilitet med samtlige av de tidligere generasjonene av PCIe-teknologi.”

En annen PCI-SIG-topp, Greg Wong, melder at selskapet stadig fortsetter å imøtekomme det fremtidige behovet for lagringsmuligheter, og at de prognostiserer at PCI Express SSD-markedet forventes å bikke 800 exabyte i 2025. “Selskapet kommer til å legge til PCIe 6.0-teknologi i veikartet deres for å fremtidssikre produktene deres og utnytte den kjappe hastigheten og lave latensen som teknologien tilbyr,” avsluttet han med.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse