dell-xps
Dell XPS 13 Plus ser vakker ut den. Legg merke til touch bar og "usynlig" styreflate.

Annonse


Dell XPS 13 Plus er rålekker – men den mangler noe viktig

Dell har under årets CES-arrangement lansert XSP 13 Plus – oppfølgeren til en laptop vi har hørt masse positivt om.

Superslank og minimalistisk

Fra grunnen av ser det ut som Dell sin tilnærming har vært å ivareta den veldig slanke formfaktoren, med minimalistiske trekk og et veldig moderne preg der ingenting ved designet er tilfeldig valgt. Tastaturet har fått seg litt av en oppgradering med større taster og svært lite mellomrom mellom hver tast, den øverste raden med taster er skiftet ut til å være en berøringsfølsom “touchbar” og den tradisjonelle styreflaten er erstattet med en styreflate av glass.

Det som utgjør en mangel på Dells nye maskin er at den rett og slett er strippet for fysisk hodetelefontilkobling, i tillegg til at det ikke er noen port for microSD.

Uansett, Dell er stolte av å kunne skryte av en miljøvennlig tilnærming i produksjonsprosessen til aktivitetene som følger, med innpakking også videre. XPS 13 Plus er den første av sitt slag til å produseres med fornybare strømkilder og er fullstendig resirkulerbar i tråd med selskapets målsettinger for 2030.

Annonse


Tilgjengelighet og pris

Dell XPS 13 Plus kommer med 24 watts 12. generasjon Intel Core prosessor og Windows 11. I den forrige modellen ble det benyttet 15 watts prosessor, slik at oppgraderingen gir grunn til å forvente god ytelse med utgangspunkt i at forgjengeren ble annonsert med 19 timers batterilevetid. XPS 13 Plus er utstyrt med større vifter som skal sørge for 55% bedre luftflyt uten at dette skal gå på bekostning av temperatur eller støy.

I sin pressemelding skriver Dell også at den nye laptopen kan lades opp 80% på mindre enn én time takket være Express Charge 2.0.

Dell XPS 13 Plus blir tilgjengelig på verdensbasis våren 2022 til en pris som ikke er bekreftet enda, men som ifølge enkelte nettsteder starter på 1199 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 10500 kroner.

Maskinen kommer i to farger: en lys og en mørk farge, henholdsvis platinum og graphite. Basisutgaven kommer med Intel Core i5-1240P, 8GB minne og 256GB lagringsplass. Oppgraderingsmuligheter inkluderer blant annet Intel Core i7-1280P, 32GB minne og opptil 2TB med lagringsplass. I tillegg kan man oppgradere skjermen fra 13,4-tommers FHD+ til 3,5K OLED touchskjerm, eventuelt 4K LCD touchskjerm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse