cortanabingoballmer
"Bingo" er hva den avgåtte Microsoft-sjefen Steve Ballmer ønsket å døpe det som ble Cortana.

Annonse


Du vil le av hva Ballmer ville døpe “Cortana”

Da Microsoft i 2014 avslørte Cortana som en virtuell assistent, var det etter å ha vurdert en rekke andre navn for assistenten

Cortana, Alyx eller Bingo?

Inkludert var forslaget Alyx som visstnok hadde klatret veldig høyt blant forslagene, men som til slutt tapte til Cortana.

Nå viser det seg at den gamle Microsoft-sjefen Steve Ballmer gjentatte ganger forsøkte å kalle assistenten Bingo, og at Microsoft-branding skulle prege den fra topp til tå. Det kommer frem i et intervju med Sandeep Paruchuri, en tidligere produktsjef i Cortana-avdelingen hos Microsoft.

Skulle brukes i Windows Phone

Paruchuri legger til at nåværende sjef Satya Nadella hadde andre planer enn sin overordnede, og at han hadde stor tiltro til prosjektet på grunn av hans overbevisning om betydningen av kunstig intelligens. Cortana-navnet forble, og oppsto i utgangspunktet med inspirasjon fra den virtuelle AI-følgesvennen til Master Chief – protagonisten i Halo. I utgangspunktet skulle Cortana også brukes som stemmeassistenten i Windows Phone-telefoner.

Neowin skriver at det verserte rykter i 2020 om at Microsoft hadde planer om å omdøpe assistenten til “Microsoft 365 Assistant”, men dette skjedde ikke.

Annonse


Annonse


Annonse