tor-project

Annonse


Russland blokkerer Tor-nettverket

Russiske myndigheter har gått inn for å skaffe større kontroll over internettaktiviteten i landet. På onsdag blokkerte de nettsiden til Tor Project med begrunnelse i at tjenesten ga tilgang til ulovlig innhold.

Blokkeres etter rettsavgjørelse

Nettsiden www.torproject.org har blitt stengt på bakgrunn av en rettsavgjørelse. I en uttalelse skriver det føderale organet Roskomnadzor at nettsiden er blokkert med begrunnelse i at den formidlet informasjon og ressurser som gjorde det mulig å skaffe seg tilgang til ulovlig materiale.

Ifølge Reuters har landet den siste tiden lagt stadig mer press på utenlandske teknologiselskaper, i tillegg til at de har tatt grep mot VPN-tjenester og andre verktøy som kritikere mener at setter en stopper for frihet på internettet.

Flest brukere i Russland etter USA

Tor på siden side har publisert et innlegg der de sier at flere hundre tusen folk nå er strippet for trygge kommunikasjonsformer, både i Russland og globalt. Blant brukerne deres finner man nemlig 14% med tilhold i Russland, tilsvarende 300.000 av brukerbasen deres, nest størst etter USA.

Av innlegget går det frem at flere internettilbydere har satt i gang med blokkeringen i starten av desember, og de oppfordrer Tor-brukere til å besøke en alternativ nettside som fortsatt fungerer, dersom de ønsker å fortsette sin anonyme tilværelse på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse