telia5g
Telia har avslørt hvilke steder som får 5G tidlig neste år, og andre halvdel 2022.

Annonse


Disse stedene får 5G i 2022

Telia jobber mot landsdekkende 5G-dekning innen 2023 og avslører nå hvilke steder som får bygget ut neste år.

Disse stedene får tidlig neste år

– Et tyvetalls nye byer og kommuner i Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken får 5G i første halvår neste år, blant annet Etnedal, Nord-Aurdal, Horten, Kragerø, Tønsberg, Gol og Øvre Eiker. Videre begynner vi en større utbygging på en rekke steder der vi allerede har slått på enkelte 5G-basestasjoner, som i Drammen, Hemsedal, Larvik, Sandefjord og Tromsø, melder administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Dette er stedene som får 5G første halvår 2022:

  • Innlandet: Etnedal, Nord-Aurdal, Nordre Land, Skjåk, Søndre Land, Sør-Aurdal, Sør-Fron, Tolga, Tynset, Vang, Vestre Slidre og Øystre Slidre
  • Vestfold og Telemark: Bamble, Drangedal, Færder, Holmestrand, Horten, Kragerø, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Vinje
  • Viken: Drammen, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Hole, Kongsberg, Krødsherad, Modum, Nesbyen, Nore og Uvdal, Sigdal, Skiptvet, Øvre Eiker og Ål
  • Troms og Finnmark: Tromsø
En Telia-basestasjon.

Dette skjer andre halvår neste år

Vellan avslører også hvilke steder som får i andre halvår neste år. “Et stort antall byer og kommuner får”, melder Telia, som blant annet lister opp Agder, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland

Operatøren sier at de også jobber med å utvide 5G-dekningen “på en rekke steder hvor utbyggingen er godt i gang fra tidligere, slik at enda flere innbyggere får tilgang til 5G i året som kommer”.

5G-utbyggingen vil i tillegg gi våre kunder enda bedre 4G, da vi parallelt som vi ruller ut 5G moderniserer hele mobilnettet. Konkret betyr dette at hastigheten og dekningen på 4G-nettet blir betydelig bedre, samtidig som kapasiteten mer enn dobles.

Stein-Erik Vellan, sjef, Telia Norge.

Disse stedene har allerede Telia 5G

  • Innlandet:Alvdal, Dovre, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Gausdal, Gjøvik, Gran, Grue, Hamar, Kongsvinger, Lesja, Lillehammer, Lom, Løten, Nord-Fron, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringebu, Ringsaker, Sel, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Trysil, Vestre Toten, Vågå, Våler, Østre Toten, Øyer, Åmot og Åsnes
  • Viken: Aremark, Asker, Bærum, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Gjerdrum, Halden, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Lier, Lunner, Marker, Moss, Nannestad, Nes Nesodden, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Ringerike, Råde, Sarpsborg, Ullensaker, Vestby, Våler, Ås og Aurskog-Høland
  • Rogaland:Stavanger, Sandnes og Sola
  • Vestland:Øygarden og Askøy
  • Troms og Finnmark: Troms