Windows-11

Annonse


Microsoft avslører: storoppdateringen du venter på, kommer ikke

Mange Windows-brukere velger forståelig nok å vente på en stor og sentral oppdatering til programvaren før de selv velger å oppgradere fra det gamle operativsystemet til det nye. På den måten lar de prøvekaninene ta frustrasjonen forbundet med ny programvare og det som medfølger: bugs, bugs overalt, helt til en stor oppdatering blir tilgjengelig der de fleste feil er utrettet og operativsystemet er stabilt nok.

Microsoft med ny tilnærming

Denne gangen fungerer ikke en slik plan like effektivt – det sørger Microsoft for. I det som kan være både gode og dårlige nyheter, melder Microsoft at den store 22H1-oppdateringen mange har sett for seg, ikke kommer likevel. I stedet blir feilrettingene gjort i form av mindre, kumulative oppdateringer, mens det først i oktober 2022 blir aktuelt med en storskala-oppdatering.

Det er nettstedet Thurrott som bringer nyheten. Blant annet siterer de Microsoft på at “nye funksjoner og forbedringer til operativsystemet fra Windows Insider-versjoner dukker opp i fremtidige Windows-oppdateringer når de er klare.”

En mindre grunn til å vente med Windows 11

Nyheten om at det ikke blir noen stor oppdatering tidlig i 2022 betyr at mange nå har én grunn mindre til å vente før de gjør hoppet fra Windows 10 til Windows 11. Klart at man kan vente en periode før noen runder med kumulative oppdateringer har passert, men grensen for når man velger å oppdatere virker mindre definert nå.

Microsoft sitt valg om å gi ut mindre, men hyppigere oppdateringer kan også bety at vi får de etterlengtede funksjonene til startmenyen og oppgavelinjen tidligere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse