valvehalflife3
Valve har visstnok gitt opp VR og har kastet seg over på håndholdte Steam Deck. Har de et fokus-problem?

Annonse


Glem “Half-Life 3″… igjen

Vi beklager å måtte være budbringeren av dårlige nyheter kun uker før julaften, men i det minste er det ingen som blir overrasket over at de ikke får Half-Life 3 under juletreet i år heller.

Alt handler om Steam Deck

Det var i 2007 vi så siste fnugg av et tradisjonelt Half-Life-spill, da utelater vi VR-opplevelsen Alyx fra mars i fjor. Det er vanskelig å skjønne hvorfor Valve aldri fulgte opp en av spillhistoriens mest legendariske merkevarer, og hvorfor de ikke avsluttet det de startet, men slik er det bare.

Skal vi tro rapporter fra folk som har jobbet hos Valve og har kjennskap til kulturen, er alt veldig fritt. Utviklere, designere og andre kreative kan flytte seg rundt nærmest med egen motor. Ok, så er det sikkert noe strengere, men er ikke entusiasmen der, evt. om de ikke finner en rød tråd å følge for et nytt prosjekt, så legges det på is. Vi tipper Half-Life 3 har blitt lagt på is en rekke ganger. At selskapet fremdeles, utrolig nok, er privat, betyr at de kan gjøre som de vil. Hadde de vært eid av et konglomerat hadde vi nok spilt oppfølgeren i 2009.

Valve utvikler et nytt VR-hodesett, men det er år fra lansering

Det nyeste for Half-Life er at det ikke er noe nytt, men det er likevel nyheter i forhold til Valve og deres andre prosjekter, og det er ifølge Tyler McVicker det at Valve satser på Steam Deck og Citadel, deres ikke-annonserte spill. Citadel er visstnok ikke et arbeidsnavn for en ekte Half-Life-oppfølger, men en “nostalgi trip” som kombinerer FPS/RTS og flerspiller som Left 4 Dead, altså co-op for alle penga. Spillet optimaliseres for Steam Deck.

Annonse


Noe annet kuriøst er at Valve allerede skal ha gitt opp VR etter at Facebook ble Meta, for selv om Alyx var et imponerende spill, er det slik at de færreste har VR-maskinvaren som må til. Å kreve ekstra maskinvarekjøp for ett spill er drøyt. Et annet poeng er at Meta visstnok underpriser Quest noe voldsomt og har karret til seg veldig mange dyktige VR-utviklere, flere av dem fra Valve.

Da er det bare å vente på Steam Deck, som blir nærmest umulig å skaffe, spesielt nå som den allerede er utsolgt og ikke kan forhåndsbestilles i Norge. I disse tider er programvare smartere, er det ikke Valve?