renault-drone

Annonse


En flyvende bil, eller en drone? Svaret er ja

– Et symbol på frihet

Bilprodusenten Renault har teamet opp med det Miami-baserte designselskapet TheArsenale og laget noe helt spesielt i anledning Renault 4 sitt 60-årsjubileum. Resultatet har tatt form som en fullskala Renault 4 oppå en drone.

AIR4 som hybriden kalles, omtales av Renault som et symbol på uavhengighet og frihet. Prosjektet er et forsøk fra Renault sin side på å vise hva selskapet kan ha med å gjøre 60 år fra nå. Renault 4 ble opprinnelig lansert i 1961 som en billig bil som også skulle være morsom å kjøre rundt i. Bilprodusenten har allerede avslørt planer om å lansere bilen som en elbil i 2025.

Laget av karbonfiber

Hybriddronen er i sin helhet laget med karbonfiber ifølge Engadget som gjengir Renault sin informasjon: batteripakken er på 22.000mAh og et output på 90.000mAh. Totalt er det snakk om en løftekapasitet på rundt 380kg, 95 per propell.

For å entre kabinettet må føreren løfte opp karosseriet slik som illustrert under, og selvom intensjonen til Renault er å legge bilen på display i ulike Renault-museer rundt omkring i verden, så er det litt stas at den kan fly rundt i en hastighet opptil 93 km/t.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse