kotick
Activision Blizzard-sjefen har en rekke skandaler bak seg, og nå mener de ansatte at det er nok.

Annonse


De ansatte med opprop mot sjefen: – Forlat selskapet!

Wall Street Journal har i dag gått ut med slående rapport som går langt i å hevde at Activision Blizzard ikke bare har vært fylt opp til randen med skandaler, men også at selve sjefen i selskapet har vært involvert i flere av disse. Nå har flere stakeholdere gått ut i protest, deriblant over hundre utviklere og andre ansatte.

Har løyet om egen involvering

Blant skandalene som har funnet sted i spillselskapet opp til nå nevnes anklager om diskriminering, seksuell trakassering, voldtekt og mer. Rapporten beskriver også en rekke hendelser som har funnet sted en stund tilbake, der toppsjefen Bobby Kotick nektet for å ha kjennskap til innholdet i anklagene, men som det nå avdekkes at han hadde full kjennskap til.

Et av hendelsene dateres til en tid for rundt ti år tilbake, der Kotick ifølge rapporten skal ha trakassert en av assistentene sine, hvor han samtidig skal ha ytret en dødstrussel. Saken skal ha endt opp med å bli løst ved forlik.

Etter at rapporten ble publisert og de ansatte kom med en fellesmelding så skal de ha forlatt selskapets kontorer i det som nå blir for andre gang på fire måneder. I tillegg til at disse har protestert utenfor kontorene så skal et stort antall ansatte som jobber hjemmefra ha logget ut for å delta i protestene.

Annonse


Styret gir sin fulle støtte til Kotick

Kanskje litt overraskende med tanke på at de bør ha vært vel vitende om en mulig backlash, så har styret i etterkant av rapportens publisering gått ut med en offentlig uttalelse der de skriver at de støtter Bobby Kotick i saken.

De peker på sin side at Wall Street Journal sin rapport tegner et misvisende bilde av situasjonen og Bobby Kotick som sjef, og at selskapet under hans ledelse har gjort en rekke store fremskritt, blant annet ved å innføre en nulltoleranse-policy for trakassering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse