SRSXP700
Det vi finner av ting å utsette med SRS-XP700 er ting vi ønsker den hadde. Det den er laget for, det gjør den på en utmerket måte.

Annonse


TEST – Vi visste dette ville bli moro: den ble levert på palle

Sony tar helt av på festen for tiden med sin XP-serie med party-høyttalere.

Introduksjon

Vi hadde en følelse av at SRS-XP700 kom til å bli en morsom erfaring etter å ha tatt en titt på noen av bildene av høyttaleren. “Jøss, går denne på batteri”? Det gjør den jaggu, og den er så massiv at den ble levert til oss på en palle.

SRS-XP700 koster litt over 5000 kroner og flankes av lillebrødrene XG500 og XP500.

Sony har utrolig nok to som er enda større, MHC-V90DW til 14 000 kroner (vi kan ikke tro de selger noe slikt – sjekk ut bildene!) og MHC-V83D (rundt 8300 kroner). De to største får oss til å være litt mindre selvsikre under festen, men vår kan i det minste bæres samtidig som musikken spiller.

Annonse


Designet er like robust som lydnivået.

Spesifikasjoner:

 • Diameter på høyttalerenheten (diskanthøyttaler) 6 x 3 cm foran, 5 x 2 cm bak, diameter på høyttalerenhet (basshøyttaler) 17 x 2 cm
 • 16,9 kg
 • 360 grader “festlyd”
 • X-balansert høyttalerenhet
 • Omgivelseslys
 • IPX4 (takler vanndråper)
 • 25 timer batterilevetid med støtte for hurtiglading (“Hurtiglading gir tre timer avspillingstid med 10 minutters opplading”.)
 • Stereo minikontakt (INN)
 • USB A
 • Mikrofoninngang
 • Gitarinngang
Man trenger ikke mer.
Et gummi-deksel beskytter inngangene. Smart er det at man kan lade med USB.

Design

Liker du Sonys tradisjonelle designutrykk vil du like denne, alle andre vil ikke. Den ser mer ut som den hører hjemme på en konsert-arena, men når man skrur den på vet man at den hører enda mer hjemme. Fargerike lys er nemlig å finne både oppe og nede.

Lysene danser oppe og nede i takt med bassen/musikken.

Et praktisk bærehåndtak på topp gjør det fult mulig å ta den med seg, og man kan legge den ned. Da støttes den av fire gummipropper. Grillen som beskytter elementene kveiler seg rundt på begge sider.

Det er ikke mange knappene å finne på topp: på-knapp, Bluetooth, pase og start, volum og “Mega Bass”. Vi opplevde aldri problemer med kobling mot mobilen, og koblingen skjedde på sekundet.

På baksiden er det nok en høyttaler og litt ovenfor en dyp stripe det er meningen man skal miste ting nedi? Vi vet ikke helt. Lenger ned på baksiden finner man inngangene i et vanntett lite rom (inkludert USB A for avspilling fra minne-penner og lading av mobiler), og over der igjen, “Party Connect”, for å koble sammen flere høyttalere (Sony: “koble til opptil 100 kompatible høyttalere og synkroniser musikk og lys for å få flere belysningsalternativer og skru opp volumet”), batterihelseknapp og lys av og på-knapp.

Lyd

Det kommer ikke som noe sjokk at denne spiller høyt (virkelig høyt: vi hadde faktisk ikke mulighet til å kjøre full guffe i leiligheten) og med masse bass, med og uten bass-knappen aktivert. Dette er og blir et party-produkt, og ikke noe man kobler platespilleren til for å høre et symfonisk orkester med høyest detaljnivå, spesielt ikke med bass-knappen aktivert som til tider grumser til mer enn vi skulle ønske, dog med ikke-dansbar musikk spillende.

SRS-XP700 gjør den jobben den er kommet for å utføre, og det er å spille veldig høyt og med mer bass enn de fleste takler i en leilighet (som vi fant ut) eller i stua. Naboene vil lære seg å hate denne om du selv blir vant til lydnivået.

I front har høyttaleren fire elementer, og et diskant-element på baksiden som er vendt opp.

Konklusjon

Sony har klart en vanskelig balansegang med dette produktet: hvordan levere enorm lyd og hele 25 timer batterilevetid uten at man trenger en tralle for å frakte den rundt.

De har klart å balansere dette på en utmerket måte, samtidig som den har smarte funksjoner, ikke minst mobil-lading, som gjør dette til mer enn bare en høyttaler fordi man også kan koble til mikrofon og gitar. Vi koblet aldri til strømkabelen da vi kjapt fant ut at det er veldig praktisk å ha en så stor høyttaler man kan flytte rundt som man ønsker, dessuten har denne et vanvittig god batterilevetid om man ikke spiller på maks, og det gjør du ikke ofte.

Vi vet det er et nisjeprodukt, men det fortjener oppmerksomhet. Om Sony hadde tonet ned designet og implementert en “hifi”-knapp, kunne dette produktet ha appellert til mange flere, men denne utfører hva Sony lover.

TEST – Vi visste dette ville bli moro: den ble levert på palle
Vi konkluderer
Sony har laget en høyttaler for en spesifikk målgruppe med et design som ikke alle vil like, og med volum og bass som gud. Høyttaleren har meget god batterilevetid og smarte funksjoner, men de kunne ha appellert til flere.
Leservurdering224 Vurderinger
5.5
+
Spiller HØYT og med masse ekstra bass om ønskelig
God batterilevetid
Er "lett" å bære
Mange smart funksjoner
Veldig praktisk med batteri/kan flyttes rundt i hjemmet
-
Skulle hatt et "kvalitetsmodus" for mer HiFi-lyd
Har et design ikke alle vil elske
9

Annonse


Annonse


Annonse