macbook-oled
Det som går frem i rapporten er i tråd med tidligere rykter om at OLED er på vei til MacBook Pro.

Annonse


OLED MacBook vil ta tid: så mange år unna er vi

Nettstedet TheElec melder at Apple og den sørkoreanske giganten har satt i gang med samtaler om potensiell forsyning av OLED-paneler til MacBook Pro. De melder videre at planene til Apple opprinnelig var å lansere OLED-MacBook i 2025, men at dette sannsynlig utsettes.

Det kommer i tillegg til iPad-er som i enten sent 2023 eller 2024 vil bli utstyrt med OLED-skjerm, ifølge spekulasjoner.

Kostnaden er hovedproblemet

TheElec og andre nettsteder melder at det største hinderet hittil har vært kostnaden forbundet med å utstyre MacBook-modeller med OLED-panel. Teknologien er dyr til å begynne med, og kostnaden er signifikant større enn den man forbinder med å utstyre smarttelefoner med OLED, både på grunn av at arealet er større men særlig ettersom strukturen krever dobbelt opp med paneler – med en konsekvens i doblede materialkostnader.

Behovet for et tosidig panelstruktur på MacBook og iPad er begrunnet i at datamaskiner og nettbrett har lengre forventet levetid enn mobiltelefoner, der det altså er tilstrekkelig med ett lag OLED.

Annonse


Vurderer også LG

Det skal være snakk om at Apple er i prat med andre enn Samsung: SamMobile melder at Apple også har involvert LG i utviklingen av OLED-paneler til bruk i de bærbare datamaskinene deres.

Fra før er det kjent at LG bidrar med OLED-skjermer til Apple Watch, mens Samsung forsyner Apple med skjermer av samme teknologi.