applearvr
Eldre lekkasjer peker i retning et design som dette. De minner endel om AirPods Max i designspråket. Konsept: Antonio De Rosa

Annonse


AR/VR-brillene til Apple blir trådløse med den nye WiFi-standarden

Neste år kommer visstnok AR/VR-brillene fra Apple.

WiFi 6e sparer på batteriet og gir opp til 120Hz

Men det er ikke bare de som går tungt inn i den virtuelle verdenen neste år: også Meta og Sony (til Playstation 5? Problemet er at konsollen mangler WiFI 6e) skal utstyre VR-hodesett med WiFi 6e (som MacBook Pro for øvrig mangler) som er mye kjappere, spesielt på korte avstander, og bruker mindre strøm.

WiFi 6 hjelper Oculus Air Link til å fungere bedre og for støtte til opp til 120Hz. Med WiFi 5 begrenses produktene til 72 eller 90Hz.

Ming-Chi Kuo

Samtidig rapporteres det om Apples hodesett at man må kable det for full funksjonalitet, kanskje utover spill for å drive tyngre applikasjoner.

Uansett må Apple Arcade oppdateres med en ny VR-kategori og et rammeverk for utvikling av VR-apper og spill. Det er også sannsynlig at Apple introduserer en brikke spesial-designet for VR – kanskje en V1-brikke?

Annonse


VR er for spill

Også Bloombergs Mark Gurman har ferske nyheter vedrørende hodesettet. Gurman har tidligere uttalt at Apple skulle gi en sniktitt på produktet i år, men det skjedde jo ikke.

Det er uansett produktets muligheter han nettopp har snakket om (og prisen: “det blir dyrt”), og det er det faktum at dette er et AR/VR-hodesett. Trolig vil AR-delen gi muligheter til kommunikasjon og kanskje nettlesere og slikt, mens VR-delen vil gi liv til spill.