twitchlekkasje
Kongen på haugen tjente over 85 millioner kroner på spille på Twitch.

Annonse


HACKET: Tjente 41 millioner kroner i året på Twitch-gaming

En 128GB stor torrent-fil er lastet opp av en hacker som dermed kan avsløre hva de største strømmerne har tjent.

Oppdatert, 11:12:

Twitch sier at en feil i server-oppsettet var årsaken til at hackerne kom seg inn:

“Vi har funnet ut at data ble eksponert grunnet feil i en ny Twitch-serverkonfigurasjon, som deretter ble utnyttet av en ondsinnet tredjepart. Teamene våre jobber raskt med å undersøke hendelsen.”

Annonse


Strømmetjenesten sier at de ikke har noen indikasjoner på at påloggingsinformasjon er stjålet og at komplette kredittkortnumre ikke lagres.

Oppdatert,

Twitch bekrefter at lekkasjen er ekte:

Først lekket på 4Chan

På førsteplass troner CritialRole med 9,6 millioner dollar tjent fra august 2019 til oktober i år. Dette er unntaket, og det er få som tjener fem millioner dollar eller mer – veldig mange av dem har tjent over 2 millioner dollar på et par år, som likevel er gode penger, selvsagt: 17 millioner kroner for å strømme spill er mer enn hva de fleste av oss vil tjene totalt før skatt på mange tiår, for ikke å snakke i løpet av noen år.

Men det er mer

I tillegg til utbetalinger fra Twitch, er det lekket kildekode helt fra begynnelsen til strømmetjenensten, mobil, skrivebord og konsoll-klientenes kode, samt tredjepart SDK og interne AWS-tjenester som brukes av dem.

Et annet interessant funn er Vapeworld, visstnok var en Amazon Game Studios Steam-konkurrent som aldri ble lansert, i det minste ikke enda. En litt merkelig greie er “red teaming” verktøy som visstnok er laget for å heve sikkerheten ved at medarbeidere hos plattformen later som de er hackere. Finurlig. Sikkert for å gjenskape hackerforsøk og på den måten forsterke forsvaret om det skulle skje noe. Ikke at det hjalp denne gang.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse