Annonse


SE BILDENE: Toyotas første hel-elektriske lanseres neste år

Bilprodusenten har som mål å være karbon-nøytral på tampen av 2025, og avslørte i dag at de skal tilby 70 forskjellige biler innen fire år.

“Toyota bZ4X” er foreløpig et konsept, men selskapet har en offensiv produksjons-plan

15 av dem blir hel-elektriske og rundt halvparten av dem skal selges under “Beyond Zero”-merkevaren. Det var SUV-en bZ4X (det kommer flere biler i “Toyota bZ”-serien) som i dag ble avslørt. Den skal produseres i Japan og Kina og kommer på markedet sommeren neste år.

Toyota er ikke alene om denne bilen da den er utviklet i samarbeid med Subaru. bZ4X er en firehjulstrekker med e-TNGA-drivverk.

Dette melder Toyota

“Toyota bZ4X SUV Concept er utviklet i fellesskap med Subaru og er bygget på den nye e-TNGA BEV- plattformen. Konseptet formidler Toyotas legendariske kvalitet, holdbarhet og langsiktige pålitelighet (QDR) i kombinasjon med Subarus AWD-evner for å oppnå en kjøreopplevelse som er både behagelig og engasjerende”.

“Toyota bZ4X SUV har en lang akselavstand med korte overheng, noe som resulterer i et særegent design med god innvendig plass. Det åpne Interiøret er designet for å øke sjåfør-komforten og tilliten på veien. Hver detalj er målrettet er konstruert, hjelper til med instrumentpanelets lave posisjon og plasseringen av målerne over rattet ikke bare til å utvide bilens romfølelse, men bidrar også til å øke synligheten for trygg og sikker kjøring.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse