telia5g2023
Telia sier de er veldig glade for å ha blitt tildelt 2,6GHz og 3,6GHz-båndene og anser det som viktig "for å bygge et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023". Bilde: Telia

Annonse


Nå skal Norge få 5G-nett backet opp av fiber

Det havnet pressemeldinger fra ICE, Telia og Altibox i dag ettermiddag: det selskapene ønsker å videreformidle er at samtlige har sikret seg 5G-frekvenser.

Dette melder Altibox

“Sammen med partnere over hele landet har Altibox bygd landets største fibernett. Nå utvides virksomheten til å omfatte 5G (5. generasjon mobilnett). Frekvensene skal i første omgang brukes til å tilby høyhastighets fast trådløst bredbånd til folk som bor på steder uten bredbånd, og kan på sikt også anvendes til andre 5G-tjenester”, melder Altibox i pressemeldingen der det utbroderes at det nasjonale fibernettet inkluderer utvidet 5G-støtte.

Selskapet mener at nå som de går inn i 5G-markedet, så vil ta nytte av det utvidede fibernettet:

– Vi vil utvide fibernettet med topp moderne 5G sender- og mottagerutstyr som sørger for at kundene får den beste ytelsen og høy datahastighet, sier Altibox-sjef Tor Morten Osmundsen.

Annonse


Dette sier Telia

“Telia Norge sikret seg viktige 5G-frekvensressurser i auksjonen som nylig ble avsluttet. De attraktive frekvensene i 2,6 GHz- og 3,6 GHz-båndene vil bli viktige på veien for å bygge ut et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Det er godt nytt for alle norske mobilkunder.”

Frekvensressursene i 2,6 GHz- og 3,6 GHz-båndene er teknologinøytrale, og vil sammen med andre frekvenser danne bærebjelken i 5G-infrastrukturen til Telia Norge.

Telia

– Alle frekvensressurser er naturligvis viktige for å bygge en best mulig mobilnettinfrastruktur. Disse frekvensene vil i tillegg bli avgjørende for å bygge ut enda bedre høyhastighetsdekning også i distriktene, slik at alle i Norge kan komme seg på nett. Den raske teknologiske bruker- og tjenesteutviklingen stiller stadig økte krav til mobilnettet, og Telia Norge vil fortsette å investere betydelig i nettverkskvalitet, dekning og kapasitet for å gi alle kunder i vårt nett de beste kundeopplevelsene, forklarer Stein-Erik Vellan, sjef for Telia Norge.

Ice er også med

Ice sier de er tildelt en del av 3600 MHz-båndet i denne knappe pressemeldingen. Tildelingen styres av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

– Det er positivt at Ice har sikret seg frekvenser som gjør at vi kan ytterligere forsterke et fremtidsrettet tredje nett. Vi er landets raskest voksende mobilselskap, og øker i både antall kunder og databruk. Resultatet av auksjonen sørger for at vi kan styrke konkurransen i det norske markedet, sier administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker

Annonse