Mercedes-Maybach-luksusen gir seg særlig til kjenne i interiøret. Foto: Mercedes

Mercedes “setter ny standard for elektrisk luksus”

Annonse


Mercedes-Benz har avduket og nytt Mercedes-Maybach EQS-konsept.

Mercedes-Maybach EQS-konsept

I forkant av messen IAA Mobility som åpner i Munchen imorgen, har Mercedes-Benz arrangert en pressekonferanse hvor de kom med flere kunngjøringer knyttet til elektriske kjøretøyer.

En av dem var avdukningen av det nye Mercedes-Maybach EQS-konseptet.

Mercedes har tidligere annonsert intensjoner om å bygge en SUV-versjon av sin elektriske sedan EQS og nå forhåndsviser den tyske bilprodusenten en Maybach-versjon av kjøretøyet.

Annonse


Serieproduksjonsmodell av luksusmerket

Med Concept EQS gir Mercedes-Maybach en forhåndsvisning av den første fullt elektriske serieproduksjonsmodellen av det tradisjonelle luksusmerket. SUV-konseptet tar Maybachs eksklusivitet inn i en utslippsfri fremtid. 

Mercedes-Maybach

“Nær produksjon”

Selv om det fortsatt er et konsept kaller Mercedes-Maybach det “nær produksjon”.

Concept Mercedes-Maybach EQS representerer transformasjonen av det tradisjonelle luksusmerket til en mer progressiv, helelektrisk fremtid. Som enhver Maybach står den for sofistikert luksus i alle fasetter. Konseptbilen er nær produksjon og representerer den nyeste elektriske fremdriftsteknologien og banebrytende infotainment med MBUX Hyperscreen perfekt kombinert med Maybachs særegenheter og utsøkt interiør. Den lidenskapelige kombinasjonen av omhyggelig perfeksjonerte detaljer skaper en unik luksusopplevelse. Med den fremtidige helelektriske SUV-serien utvider vi våre ambisjoner om lederskap innen high-end-segmentet til også å omfatte elektrisk mobilitet.

Philipp Schiemer, Top End Vehicle Group i Mercedes-Benz AG 

Som vanlig med Maybach er det i interiøret at bilen virkelig skinner. Dette kan være den “mykeste” elektriske bilen til nå. Her er noen bilder av Mercedes-Maybach EQS-konseptet.

Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach-luksusen gir seg særlig til kjenne i interiøret.

Mercedes røpet ikke spesifikasjonene, men siden konseptet er basert på Mercedes-Benz EQS SUV, er det sannsynlig at bilen har samme drivverk: 108 kWh batteripakke som gir rekkevidde på rundt 650 kilometer, dobbelt motor, firehjulsdrift etc.

Neste modell fra Mercedes-EQ klar

Kun kort tid etter lanseringen av EQS er allerede neste modell fra Mercedes-EQ klar. Den nye EQE er andre modell ut som baserer seg på den nye elektriske premium-plattformen EVA2, men i litt mer kompakt form. Sedanen tilbyr alle essensielle funksjoner fra EQS, og vil ha en rekkevidde på opptil 660 kilometer (WLTP). Den nye modellen forventes på norske veier i løpet av sommeren 2022.

Med EQE får kundene enda et solid elektrisk alternativ fra Mercedes-EQ. Modellen henter flere teknologielementer fra flaggskipet EQS og imponerer med både MBUX Hyperscreen, høyt komfortnivå og god rekkevidde.

Kjetil Myhre, konserndirektør Mercedes-Benz Norge

«En-bue»-design

EQE har et sportslig preg med de karakteristiske elementene fra Mercedes-EQ. «En-bue»-designet er tydelig og førerplassen er plassert lengre frem enn vanlig som på EQS. Bilen har lekre linjer og sømløse overganger. Overhengene er korte og på baksiden gir en bakspoiler en dynamisk avslutning. Utvalget av felger strekker seg fra 19- til 21-tommer og sammen med en muskuløs skulderdel, får EQE en atletisk karakter.

Verdenspremiere på elektriske EQE fra Mercedes-EQ. Rekkevidde på opptil 660 kilometer. Alle foto: Mercedes-Benz

Annonse


Annonse


Annonse