Pixel 6
Det er gode grunner til å være begeistret for Googles nye flaggskipstelefon.

Annonse


“Apple så ikke dette komme.” Optimistisk Google foran lanseringen av Pixel 6

Det ser ut til at Google forutser større etterspørsel etter Pixel 6

Øker produksjonskapasiteten med 50 prosent

Lanseringen av Google Pixel 6 nærmer seg og det virker som at Google selv er ganske begeistret for hva de har fått til med den kommende telefonen.

Ryktet om Googles optimisme kommer fra Nikkei Asia. De hevder at Google har bedt leverandørene øke produksjonskapasiteten med 50 prosent i forhold til antall Pixel produsert i 2019.

Det ville være et litt av et hopp for Google ettersom de ifølge Nikkei Asia, solgte syv millioner Pixels i 2019, det høyeste tallet noensinne. (Det er uklart om de syv millionene bare refererer til flaggskipet Pixels eller enhetene i A-serien som ble lansert i 2019 og ble veldig populære.)

Annonse


Gode grunner til å begeistres

Potensialet for Pixel 6 kan ikke vurderes før vi har den i hånden, og ulike rykter antyder midten av september – midten av oktober, men på papiret er det gode grunner til å være begeistret for Googles nye flaggskipstelefon.

Det handler om Tensor

Den mest spennende med Pixel 6 har Google allerede bekreftet: Pixel 6 vil bli drevet av en prosessor Google selv har designet. Google har kalt chip’en Tensor og den skal ha potensiale til å løfte Pixel 6 opp på nivå med flaggskipene Apple og Samsung skilter med.

Tensor er en nykommer i prosessorverdenen og den vil bli sammenlignet med Qualcomms 8-serie og Apples A-serie. Hvordan Tensor gjør det mot Snapdragon 888 og A15 Bionic blir spesielt spennende.

Kunstig intelligens

Tensor deler navn med maskinvaren i Googles datasentre og dens virkelige styrke ligger i den kunstig intelligens og maskinlæring den forventes å tilføre Pixel 6. Telefonens suksess avhenger av at Google lykkes i å forklare AI-fordelene med den nye prosessoren.

Ekstra objektiv på Pixel 6 Pro

Google har prioritert sin AI-drevne programvare for billedbehandling mens konkurrentene har hengt på stadig flere objektiver. Nå later det til at Google følger opp med en 4× optisk zoom, ultravidvinkel og hovedsensor som slipper inn 150 prosent mere lys.

Lenger batterilevetid

Google utstyrte Pixel 5a med det største batteriet som finnes i noen av deres telefoner og det er forventet å bli videreført med Pixel 6. Ryktene tyder på at standard Pixel 6 vil ha et batteri på 4614 mAh og Pixel 6 Pro som forventes å ha en skjerm på 6,71 tommer, får 5000 mAh-batteri og hurtiglading.

Pris

Google har alltid priset telefonene litt under Apple og Samsung. Google gikk ned på noen spesifikasjoner på Pixel 5 for å holde startprisen lav til tross for at dempet ytelse sannsynligvis også dempet entusiasmen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse