Trakk Bezos seg fra Amazon for å få tid til å plage Musk?
Trakk Bezos seg fra Amazon for å få tid til å plage Musk?

Annonse


Elon Musk og Jeff Bezos kommer neppe til samme himmel

Den eksentriske gründeren og milliardæren Elon Musk er god på å skaffe seg oppmerksomhet. 

Anerkjent leder med et ukonvensjonelt liv på Twitter

Han er en anerkjent leder, respektert for å ha dratt i gang fremtidsrettede virksomheter som PayPal, SpaceX, Tesla og The Boring Company, men på Twitter lever han et noe ukonvensjonelt liv. For noen få uker siden parerte han rykter om at han hadde luktet på sjefsjobben i Apple på en meget offentlig og direkte måte. 

Stikkpille til Bezos

Nå har han vært frempå igjen, denne gang med en stikkpille til Amazons nypensjonerte leder Jeff Bezos.

Herfra og helt til månen

Saken har en forhistorie fra da NASA tildelte Musks SpaceX en kontrakt på 2,9 milliarder dollar for et bemannet oppdrag herfra og helt til månen. Jeff Bezos’ selskap Blue Origin var blant SpaceX’ konkurrenter og Bezos følte seg antagelig ganske trygg på å få oppdraget; han samarbeidet med flere av NASAs gamle partnere og hadde i motsetning til rebellen Musk, gode forbindelser innad i de riktige kretser. 

Annonse


Politainment: NASA lengter tilbake til månen: Velger Elon Musk, vraker Jeff Bezos

Nederlag og ydmykelse

Å tape for Musk i kampen om et så prestisjefylt oppdrag som dette, er utvilsomt Bezos’ største profesjonelle nederlag. Senere ble han også ydmyket da Richard Branson fremskyndet sin reise med Virgin Galactic til kanten av verdensrommet – og kom dermed Bezos i forkjøpet med ni dager. 

Bezos lot champagnen sprute da han var nede igjen, men å feire annenplassen blir aldri det samme som å feire en førsteplass.

ITavisen: Richard Branson i verdensrommet ni dager før Jeff Bezos

Avvist av NASA

Besoz nektet å akseptere nederlaget for Musk og ga NASA tilbud om rabatt på nærmere tyve milliarder kroner for oppdraget, om de gjorde om beslutningen og ga Blue Origin kontrakten. Dette ble avvist av NASA etter bare et par dager.

Dårlig taper

Amazon ser fremdeles ut til å være rystet over nederlaget og oppfordrer nå Federal Communications Commission (FCC) til å stoppe SpaceX’ planer om å utvikle og lansere et annengenerasjons Starlink-nettverk. Amazons eget satellitt-bredbåndsselskap, Kuiper Systems, har satt jurister på saken som hevder at planene til Musks Starlink er for omfattende, spekulative og at de bryter med FCCs regelverk.

Musk svarer Besoz på Twitter

‘Forlot Amazon for å pønske ut problemer for Musk’

Bezos trakk seg fra rollen som Amazons øverste leder i juli og ble etterfulgt av Andy Jassy. Musk antyder uten videre omsvøp at Bezos forlot Amazon for å vie seg til på heltid å lage problemer for SpaceX.

Milliardær-moro

Amazon har sendt inn en formell protest til FCC og ikke reelt innledet en rettssak. Hvordan saken utvikler seg kan bli interessant, men du kan være sikker på at Musks twitring vil ha en viss underholdningsverdi.

Annonse


Annonse


Annonse