Samsung DDR5-7200 512 GB
Med fire spor på hovedkortet og 64 GB-moduler får du 256 GB minne på maskinen!

Annonse


Hvor stor er stor nok? Samsung annonserer 512 GB monsterminne

Samsung har på arrangementet Hot Chips 33 annonsert bransjens første DDR5-7200 512 GB minnemodul. Sammenlignet med DDR4 tilbyr DDR5-7400 40 prosent høyere ytelse med dobbelt så stor kapasitet ved bare 1,1V.

Forbedret energieffektivitet

Selskapet har bygd sin DDR5-7200 minnemodul med åtte stablede DDR5-die’er som er sammenkoblet med TSV-teknologi (through-silicon-via). Dette er en enorm forbedring i forhold til DDR4. Til tross for tettere design måler DDR5-stakken 1,0 mm i forhold til DDR4s 1,2 mm.

Ifølge Samsungs presentasjon har de implementert Same-Bank refresh (SBR) med sin DDR5-7200 minnemodul. Samsung fremhever en effektivitetsforbedring av DRAM-bussen med opptil ti prosent. Selskapet nevnte også at en ny “decision feedback equalizer” (DFE) bidrar til å forbedre signalstabiliteten.

Spennende for teknologientusiaster

DDR5-7200-modulen arbeider ved 1,1 V, hvilket er 0,92× spenningen for DDR4. Den forbedrede energieffektiviteten er mulig takket være høyeffektiv strømstyrings-IC (PMIC), spenningsregulator og en prosess de kaller High-K Metal gate. Samsung sier at PMIC i tillegg til å bidra til lavere spenning, reduserer støyen. Som forventet kommer Samsungs minnemodul med feilkorrigeringskode (ODECC).

Annonse


Opptil 256 GB på hovedkortet

Samsungs 512 GB minnemodul er en spennende nyhet for teknologiinteresserte, men den er rettet mot datasentra og servermarkedet. DDR5 til forbrukerne vil antagelig toppe ved 64 GB, men neste generasjons plattformer fra Intel og AMD støtter mye minne. Med 32 GB DDR4-moduler kan man ha 128 GB minne på et hovedkort med fire DDR4-spor. Hvis man antar at forbruker-DDR5 når opp på 64 GB, kan du og jeg ha opptil 256 GB minne, noe som tidligere ikke har vært tilgjengelig utenfor serverplattformer.

Alder Lake

Samsung forventer ikke at overgangen til DDR5 i forbrukermarkedet vil komme før i 2023 eller 2024: Intels 12. generasjon Alder Lake blir de første prosessorene som støtter DDR5.

Annonse