Cybertruck
Forsinkelsen gjelder alle de tre Cybertruck-modellene.

Annonse


Det blir ingen Cybertruck under juletreet iår

Å overholde tidslinjer er ikke det første vi forbinder med Elon Musk og Tesla. Det kommer derfor ikke som noe sjokk at Cybertruck blir forsinket til 2022.

Tesla var ikke “heldig”

Tesla annonserte Cybertruck i 2019 og anga at den ville bli satt i produksjon i slutten av 2021, men på Teslas bestillingsside for Cybertruck er følgende melding kommet opp: “Du vil kunne fullføre konfigurasjonen når produksjonen nærmer seg i 2022.” Meldingen ligger på bestillingsformularene for alle tre Cybertruck-modellene – enkeltmotor RWD, dobbeltmotor AWD og trippelmotor AWD – til tross for at selskapet tidligere planla at dobbelt- og trippel-versjonene skulle produseres først.

Det har tidligere kommet signaler om at Cybertruck ikke ville bli levert iår. I januar sa Musk at Tesla måtte være “heldig” om de skulle klare å levere noen Cybertruck innen utgangen av året og bekreftet at han forventet volumproduksjon i 2022.

Produseres i Gigafactory Texas

Da Tesla i juli offentliggjorde sine økonomiske resultater for annet kvartal, fastholdt selskapet produksjonsstart i slutten av 2021 i Gigafactory Texas. Ettersom produksjonen av Model Y også er planlagt å starte i slutten av året, var det en viss skepsis til planene.

Annonse


Cybertruck er heller ikke den enkleste bilen å bygge. For eksempel vil karosseriet kreve nye produksjonsprosesser og Tesla har sagt at de trenger nytt utstyr og maskiner for å få i gang produksjonen.

Stusselig under juletreet

Reservasjonssporing forteller at det kan ligge mer enn en million bestillinger på vent, så det er snakk om et betydelig antall mennesker som vil bli skuffet når de ikke finner noen Cybertruck under juletreet iår.