applewebkameraovervåking
Apple nekter for at de tillater at callcenter overvåker sine ansatte. Uber bekrefter at de har bedt om overvåkning.

Annonse


Apple-ansatte: – Vi vil ikke ha web-kamera på soverommet

Med hjemmekontor kommer også arbeidsgivers behov for å kontrollere hva de ansatte gjør hjemme.

Tredjepart installerte web-kamera

NBC News skriver at et callcenter basert i Colombia presset sine ansatte til å godta hjemmeovervåkning. Dette for at selskapet skulle kunne holde øye med at arbeidet ble utført i henhold til instruks.

Kontrakten, som NBC News har fått innsyn i, skal ha gitt callcenteret Teleperformance anledning til å installere kameraer i de ansattes hjem. Selskapet har mer enn 380 000 ansatte, hvorav 39 000 av dem er ansatt i Colombia. Blant Teleperformance sine kunder finner man selskaper som Amazon, Apple og Uber.

Av kontrakten fremgår det at kameraet skal peke på arbeidsplassen i hjemmet til den ansatte, og at den ansatte må godta at kameraet tar opp og filmer i sanntid. Videre fremgår det av kontrakten at bildematerialet analyseres for å identifisere ting som mobiltelefoner, papirer og andre gjenstander som er omfattet av Teleperformance sine sikkerhetsinstrukser.

Annonse


Signerte kontrakten i frykt for å miste jobben

En av de ansatte fortalte til NBC News at hun signerte kontrakten i frykt for å miste jobben. Den nærmeste lederen skal ha sagt at hun ville bli fjernet fra Apple-porteføljen om hun nektet å signere dokumentet.

Teleperformance sin talsperson, Mark Pfeiffer, uttalte til NBC News at kameraene brukes for å sjekke at selskapets “clean desk policy” overholdes, og at de ansatte følger selskapets strenge regler når det kommer til behandlingen av sensitive data.

Apple forbyr all form for videoovervåkning

Apples talsperson, Nick Leahy, har til NBC News uttalt at Apple forbyr all form for videoovervåkning av deres leverandører. Leahy understreket videre at Apple har fått bekreftet fra Teleperformance at de ikke bruker videoovervåkning til å overvåke noen av deres ansatte som jobber med Apple.

Avslutningsvis uttalte Leahy at Apple ikke fant noen brudd på Apples strenge standarder da Apple undersøkte Teleperformance.

Uber ba om at de ansatte skulle overvåkes

I motsetning til Apple har Uber uttalt at de spesifikt har bedt om at selskapets ansatte overvåkes. Ubers talsperson, Lois Van Der Laan, forklarte til NBC News at deres konsulenter hos Teleperformance håndterer sensitive opplysninger som kredittkortdetaljer og reiseruter.

Som følge av dette har Uber bedt Teleperformance om å overvåke ansatte som håndterer disse dataene. Dette for å forhindre at ansatte for eksempel tar bilde av kredittkortdetaljer eller andre sensitive opplysninger.

Annonse