AMD er klar over M1s styrke, men trygg på egne produkter.

Annonse


AMD: Hvem er redd for M1?

Apple lanserte ifjor sin ARM-baserte M1-prosessor og erstattet Intels Core-CPUer i MacBooks. Få år tidligere var det ingen som trodde det var mulig.

Ingen grunn til å endre strategi

Intel er imidlertid ikke eneste produsent av x86-prosessor. Den gamle rivalen AMD er også tett på x86 Instruction Set Architecture og igår kom deres første reaksjon på Apples M1. Uttalelsen tyder på at AMD er godt klar over M1s styrke, men er trygg på egne produkter.

Når vi ser på veikartet vårt fremover, tror jeg vi er veldig konkurransedyktig mot Apple. De har valgt et litt annet design, men det gir ikke oss grunn til å endre strategi i særlig grad.

David McAfee til The Indian Express

Energieffektiv

Ytelsesmessig konkurrerer M1 bra med Intel-brikker, spesielt med tanke på strømforbruk og varmeproduksjon. Apple hevder at M1 har et strømforbruk som tilsvarer fjerdedel av en x86-chip.

Jeg vil si at den største innovasjonen Apple har bragt inn er batterilevetiden og strømeffektiviteten, en arv de har overført fra mobiltelefonprosessorer til PCer. 

David McAfee

Konkurrenter og partnere

Apple og AMD er ikke bare konkurrenter, de er også partnere og de annonserte nylig Radeon PRO W6000X grafikkort for Mac’er med 120 CUer og 64 GB VRAM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse