Dojo
Dojo vil være i stand til å utføre en exaFLOP, en trillion floating-point-operasjoner pr. sekund.

Annonse


Tesla henter inn superforsker til supercomputeren Dojo

Den berømte robotforskeren Dennis Hong har nesten bekreftet at laboratoriet hans skal samarbeide med Tesla om superdatamaskinen Dojo.

Tesla AI Day

I forrige måned meldte Elon Musk at Tesla vil arrangere en “AI-dag” 19. august for å informere om selskapets fremgang i arbeidet med kunstig intelligens og statusen for selvkjøring.

Konsernsjefen beskrev begivenheten som en rekrutteringsmulighet for bilprodusenten:

Vi vurderer å arrangere en “Tesla AI Day” om en måned eller så. Vil gjennomgå fremdriften med Teslas AI-program- og maskinvare, både trening og resultater. Formålet er rekruttering.

Elon Musk

Superdatamaskinen Dojo

Det kan forventes at Tesla oppdaterer om Tesla Vision, superdatamaskinprogrammet Dojo og de nevrale nett de utvikler i forbindelse med selvkjøring.

Musk har tidligere avslørt at Dojo vil være i stand til å utføre en exaFLOP, en trillion (1018) floating-point-operasjoner pr. sekund eller 1000 petaFLOPS, noe som gjør den til en av de kraftigste datamaskiner på jorden.

Annonse


Nå som invitasjonene til arrangementet er på vei ut, frister Tesla med dette bildet av en Dojo-modul i flere lag med det som ser ut til å være 25 Dojo-chips:

Bildet ble delt av den berømte robotikeren Dennis Hong som også står bak Robotics & Mechanisms Laboratory (RoMeLa) ved UCLA.

Tesla + RoMeLa nesten offisielt

Etter at han la ut bildet på Twitter ble han spurt om laboratoriet hans nå er forbundet med Tesla, og Hong bekreftet det nesten:

Kan ikke si noe ennå … ??

Dennis Hong (@DennisHongRobot) 3. august 2021

RoMeLa er kjent for forskning og utvikling av humanoide roboter og autonome kjøretøyer. Her er et resymé av laboratoriet på nettstedet deres:

Robotics & Mechanisms Laboratory ved UCLA er et anlegg for forskning og utdannelse innen robotteknologi for bachelorstudenter og doktorgradskandidater. Vi vektlegger humanoide roboter og nye strategier for mobil robotbefordring. Vårt forskningsfelt er på områdene robotbevegelse og -manipulasjon, bløte aktuatorer, plattformdesign, kinematikk og autonome systemer. RoMeLa er også aktiv i forskningsbaserte internasjonale robotikkonkurranser og har vunnet en rekke toppremier.

RoMeLa 

Gjenydelser innen forskning

Gjennom partnerskapet vil Tesla bidra til finansieringen av laboratoriet mot gjenydelser innen forskning. Det kan også være et utmerket rekrutteringsverktøy for Tesla som flere ganger har ansatt folk med bakgrunn fra RoMeLa.

Det forventes at partnerskapet vil bli kunngjort på Teslas AI-dag 19. august.

Ordet “dojo” er kanskje ikke kjent for alle. Det er japansk og betyr skole eller treningsrom for kampsport.

Edit: Am. quintillion er rettet til trillion. Takk til maddox.

Annonse