Apple-lekkasjer
Apple har prøvd triks som å plante falsk informasjon i jakten på lekkasje-kildene.

Annonse


Apple sprer desinformasjon og truer lekkere til å holde munn

De siste månedene har Apple angivelig sendt juridiske advarsler til fremtredende lekkere som har delt detaljer om ikke-lanserte produkter, alt fra iPhone og Mac til fremtidige prosjekter som AR-briller og headset. Apple har til og med prøvd triks som å plante falsk informasjon i jakten på lekkasje-kildene.

Lekkasjer skader forbrukerne

I juni sendte de et våpenhvile-brev til en kinesisk lekker hvor de blant annet hevder at publisering av ikke-utgitte produkter skader forbrukerne.

Brevet som er skrevet av Apples advokater til en kjent kinesisk lekker, argumenterer for at uautoriserte lekkasjer om forventede eller ikke-lanserte produkter, skader forbrukerne ved å redusere overraskelsesmomentet på lanseringsdagen.

Lekkasjer er til skade for både forbrukerne og Apple. Det er åpenbart at upublisert informasjon om design og ytelse har en faktisk og potensiell kommersiell verdi.

Apple

Hemmelighold er en del av Apples DNA

Apple skriver at de er stolt over sin evne til å “overraske og glede”, men en flom lekkasjer fra fabrikker i Kina har hindret dette det siste tiåret. Med lekkere, analytikere og store medier som ivrig prøver å være de første til å avsløre detaljer om Apples drift, blir det få overraskelser tilbake til lanseringsdagene.

Annonse


Apple har gjort alt for å holde all informasjon om Apples produkter konfidensiell inntil den offisielle lanseringsdatoen. Vi ønsker å overraske publikum hver gang Apple lanserer et nytt produkt. Hemmelighold av Apples innovasjoner er en del av selskapets DNA.

Apple

Forsvarer tredjeparts tilbehørsprodusenter

Apple forsvarer interessant nok, tredjeparts tilbehørsprodusenter ved å anføre at små selskaper “kan komme i skade for å utvikle og selge mobiltelefon- og annet tilbehør som viser seg ikke å være kompatibelt med de kommende produktene”.

Det er velkjent at tredjeparts tilbehørsprodusenter for å få et produksjonsforsprang forholder seg til lekket, uoffisiell informasjon. Tilbehør til ikke-lanserte enheter kan dukke opp måneder før lansering.

Ulovlig avsløring av forretningshemmeligheter

Apple hevder at lekkasje av informasjon som selskapet holder hemmelig, er ulovlig avsløring av forretningshemmeligheter. Den kinesiske lekkeren publiserte “en stor mengde informasjon relatert til Apples uutgitte og ryktede produkter” for å få “utbredt anerkjennelse og et stort antall følgere” på sosiale medier.

Etterspørsel etter informasjon om Apples produktlinjer har skapt en slags industri for folk adgang til ikke-utgitte enheter. En rekke høyprofilerte lekkere skaffer maskinvare fra folk på Apples fabrikker og publiserer bilder og informasjon online. Noen selger varene videre til alt fra Apple-fans og utviklere.

Desinformasjon for å avsløre utro tjenere

Apple sendte de første brev med oppfordringer om å avstå fra lekkasjer til minst to populære online-personligheter i forrige måned. Selskapet ryktes også å spre desinformasjon om kommende produktlanseringer for å sile ut løsmunnede ansatte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse