Annonse


Noen AMD-laptoper har kraftig redusert ytelse på batteridrift

I en lengre artikkel på Windowscentral.com drøftes det hvorvidt praksisen AMD har er innafor.

Redusert ytelse

I sine undersøkelser har Windowscentral funnet at AMD reduserer ytelse på flere kjernekomponenter fra CPU, GPU til SSDer når maskinene kjører på batteri.

Razer Blade 14 Ciner23 Graph
Ytelse når maskinen er koblet til strøm vs på batteri. Kilde: Windowscentral

Razer lar brukeren endre noen innstillinger for å øke ytelse, men disse er bundet til når maskinen er koblet til strøm og er derfor ikke med å påvirke dette overhodet. I saken skriver Daniel Rubino fra Windows Central at “Om man skal oppsummere ytelsen på Blade 14 så er den kokos kraftig på strøm, men på batteri er den på det beste OK, på det verste en skuffelse“.

Amd Vs Intel Battery
SSD Ytelse på batteri vs strøm. Kilde: Windows Central

Det er tydelig at AMD gjør dette i et forsøk på å finne en balanse mellom ytelse og batteritid, men fremgangsmåten er såpass forskjellig fra Intel sin at spørsmålet blir om dette er ok ut mot forbrukere.

Annonse
Basert på de mest vanlige bruksmønster man finner så er det sjelden man begir seg inn på svært grafisk krevende arbeid eller underholdning uten at man kobler til strøm, men på den annen side så skjer dette rimelig utenfor radaren til de fleste vanlige brukere at man undres på om det ikke bør informeres om klarere enn det gjøres idag.

Hva tenker du? Del gjerne din oppfatning og tanker med oss og andre lesere i kommentarene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse