iPhone 12
Det er ikke bare iPhone 12 som kan hemme livreddende behandling på grunn av interferens med implanterbare medisinske innretninger.

Annonse


Det baller på seg med Apple-produkter som ikke må komme i nærheten av hjertet

Apple har nylig publisert en liste over produkter som på grunn av mulig magnetisk interferens, skal holdes i trygg avstand fra medisinsk utstyr som for eksempel implanterte pacemakere og defibrillatorer.

For å unngå å forstyrre skal produktene Apple har oppført på listen, holdes i minst 15 centimeters avstand fra medisinsk utstyr eller i minimum 30 centimeters avstand for Apple-produkter som lades trådløst. Apple anbefaler å konsultere lege og/eller produsenten av hjerteenheten for å få mer spesifikke retningslinjer.

AirPods og ladeutstyr

 • AirPods og ladeetui
 • AirPods og trådløst ladeetui
 • AirPods Pro og trådløs ladeetui
 • AirPods Max og Smart ladeetui
 • Apple Watch og tilbehør

Apple Watch

 • Apple Watch-bånd med magneter
 • Apple Watch magnetisk ladetilbehør

HomePod

 • HomePod
 • HomePod mini

iPad og tilbehør

 • iPad
 • Ipad mini
 • iPad Air
 • iPad Pro
 • iPad Smart Covers og Smart Folios
 • iPad Smart Keyboard og Smart Keyboard Folio
 • Magic Keyboard for iPad

iPhone- og MagSafe-tilbehør

 • iPhone 12-modeller
 • MagSafe-tilbehør

Mac og tilbehør

 • Mac mini
 • Mac Pro
 • MacBook Air
 • Macbook Pro
 • iMac
 • Apple Pro Display XDR

Beats

 • Beats Flex
 • Beats X
 • PowerBeats Pro
 • UrBeats3

Andre Apple-produkter inneholder magneter som neppe vil forstyrre medisinsk utstyr.

Tidligere denne måneden sa American Heart Association på grunnlag av en studie av pacemakere og implanterbare hjertestarter-defibrillatorer, at 11 av 14 hjerteenheter opplevde forstyrrelser når en iPhone 12 Pro Max ble holdt nær hjerteapparatet (1,5 cm), det gjaldt til og med medisinsk utstyr som fremdeles var i produsentens forseglede emballasje.

Vi vet at magneter kan forstyrre elektroniske hjerteimplantater, men vi ble overrasket over styrken i magnetene i iPhone 12. En magnet kan endre en pacemakers timing eller deaktivere en defibrillators livreddende funksjoner. Det er viktig for alle å være klar over at elektroniske enheter med magneter kan forstyrre elektroniske hjerteimplantater.

Dr. Michael Wu, kardiolog, professor i medisin

Skiftet til suspendert-modus

Tre amerikanske leger testet iPhone 12 ved å holde den i nærheten av pasientens kardioverter-defibrillator og den gikk umiddelbart i suspendert-modus. Legene konkluderer med at iPhone 12 “potensielt kan hemme livreddende behandling” på grunn av magnetisk interferens med implanterbare medisinske innretninger. 

Siden iPhone 12-serien ble lansert i oktober har Apple erkjent at enhetene kan forårsake elektromagnetisk interferens med medisinsk utstyr som pacemakere og defibrillatorer. 25. juni sa imidlertid Apple at iPhone 12-modeller “ikke forventes å utgjøre en større risiko for magnetisk interferens med medisinsk utstyr enn tidligere iPhone-modeller”.

Annonse


Annonse


Annonse