Stafford, United Kingdom - December 15 2020: Apple logo seen on the smartphone placed next to the judges gavel. Concept for a lawsuit, legal case, antitrust and fine. Real photo, not a montage.

Annonse


Apples advokater går etter lekkerne

En av de mest profilerte lekkerne kjent under kallenavnet Kang og en rekke andre ikke-navngitte, skal etter sigende ha mottatt advarsler fra advokater som representerer Apple.

Formanende brev

Ifølge innlegg fra Kang på hans Weibo konto så skal Apple i det siste ha hyret inn et advokatfirma som skulle sende ut brev til en rekke lekkere.

Brevet skal angivelig advare lekkere om at de ikke kan avsløre informasjon om ikke-utgitte Apple-prosjekter fordi det kan gi Apples konkurrenter verdifull informasjon og potensielt “villede kunder med siden det som avsløres kan være feil”.

Les også: Er virkelig alt om iPhone 12 modellene avslørt?

Annonse
Apple skal også ha samlet inn informasjon om aktiviteten til Kang på Weibo som bevis, dette skal ha inkludert innlegg hvor han snakker om problemer med iPhone, lanseringsdatoer og tips til sine følgere om produkter å kjøpe.

Gåter og drømmer

Kang delte også sine personlige meninger om situasjonen, og blant annet forklarte at “Jeg har aldri publisert

Kang fortsatte med å gi sin personlige mening om situasjonen og forklarte at siden “Jeg aldri har publisert ikke-avslørte produktbilder” eller solgt informasjonen han kommer over, så må Apple gi et unntak for “gåter og drømmer” om sine ikke-avslørte prosjekter. Apple-lekkasjer som er vagt karakterisert som “drømmer” har blitt populært de siste årene av lekkere som “L0vetodream”, og gir noen innsidere en morsom mekanisme for å antyde Apples fremtidige planer uten å avsløre for mye.

Kang kommenterte at “Jeg vil ikke legge ut gåter og drømmer i fremtiden,” og indikerte at han vil slette noen tidligere innlegg på sosiale medier, og uttrykte behovet for å “tone tilbake” innlegg om Apple, siden “samtaler vil bli revidert.”

Kang hevdet at han ikke hadde villedet forbrukere og sa at han fortsatt var innenfor sin rett til å gjøre sine følelser kjent om Apples smarttelefonopplevelse, og bemerket at “ditt firma ikke skal forstyrre Weibo-en min.”

Han advarte også andre bloggere og sa at hvis de ikke vil “skape problemer … så ikke legg ut noe de ikke vil fortelle publikum.” Selv om “du ikke har signert noen avtale … så tror de det er krenkelse og misbruk av kommersiell informasjon.”

Mange lekkasjer på CVen

Kang har vært blant de mest pålitelige Apple lekkerne, med detaljerte lekkasjer om Apples fremtidige produkt- og programvareplaner som viste seg å være korrekte. Kang lekket alle detaljene i iPhone 12-serien og HomePod mini før de ble lansert. I følge AppleTrack lekket Kang også riktig informasjon om 2020 iPhone SE, Apple Watch SE, Apple Watch Series 6, iPad 8 og iPad Air 4 før lansering. I tillegg lekket Kang omfattende detaljer om Apples programvareoppdateringer for WWDC i 2020.

AppleTrack følger med på ryktebørsen, og lister Kang opp med en nøyaktighet på 97,8 prosent. 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse