Fra og med igår ble Brave Search beta tilgjengelig for alle
Fra og med igår ble Brave Search beta tilgjengelig for alle.

Annonse


Brave lanserer beta søkemotor for personvern og antisporing

Utviklerne av Brave, en personvernorientert nettleser, har en stund testet sin egen søkemotor på et lite antall inviterte brukere. Fra og med igår ble Brave Search beta tilgjengelig for alle og søkemotoren kan brukes også fra andre nettlesere enn Brave.

Personvernorientert alternativ 

Brave kunngjorde sin egen søkemotor i mars i år etter oppkjøpet av Cliqz, en anti-tracking-nettleser med en innebygd søkemotor. I likhet med DuckDuckGo er Brave Search et alternativ til de store søketjenestene som Google og Bing.

Selskapet hevder at de hverken samler inn IP-adresser eller bruker personlige data for å forbedre søkeresultatene. Med Brave Browser kan brukerne navigere på internett uten å bli sporet takket være en funksjon som heter “Shields”. Den sørger for at du forblir anonym og blokkerer de fleste trackere, annonser og unødvendige informasjonskapsler.

Tilgjengelig i alle søkemotorer

Hvis du ikke vil laste ned nettleseren Brave kan du fortsatt bruke Braves søkemotor i Google Chrome, Safari, Bing og andre nettlesere. Den er tilgjengelig på nettstedet search.brave.com. Senere iår vil Brave Search bli standard søkemotor i Brave Browser.

Enten du ønsker maksimalt personvern på nettet med en alt i ett-løsning integrert i Braves nettleser, eller du ønsker maksimalt personvern i andre nettlesere, er det den nylig lanserte Brave Search beta som gir deg som bruker full kontroll over din online-opplevelse. Brave Search sporer hverken brukere, deres søk eller klikk.

Brave om Brave

Apple maskerer IP-adresser

Personvern er kommet mer i fokus de siste årene. Apple kunngjorde iår Apple iCloud + med Private Relay. Det maskerer brukernes IP-adresse for å forhindre sporing mellom apper og nettsteder. Det går også rykter om at Apple utvikler en egen søkemotor, men selskapet har aldri offentliggjort slike planer.

Annonse