fordselvkjørende
Ford tester smart hjemmelevering der mobilen åpner den selvkjørende bilen som igjen gir tilgang til en boks som åpnes med kundens mobil.

Annonse


Dette er fremtidens pakke-levering

Fords «Self-Driving Vehicle Research Programme» ser på måter å revolusjonere logistikk på, og de prøver det i den virkelige verden.

Etter testing i USA kommer Fords selvkjørende til Storbritannia

“Den spesialtilpassede Transit 2T som blir brukt har egne sensorer som etterligner en førerløs bil. Førersete i bilen er også lagd på en slik måte at det for de på utsiden ser ut som om det ikke sitter noen bak rattet”, forklarer Ford noe forvirrende i og med at det… ikke sitter noen bak rattet?

Når bilen med pakken din ankommer møter budet den på fortauet og åpner med en app:

I testen ser de for seg et bud, men er ikke dette sikkert nok for at kunden selv kan gjøre dette og på den måten få pakken sin enda kjappere?

– Når vi nå planlegger å produsere førerløse biler, er det viktig at vi ikke bare fokuserer på teknologien, men også på hva det kan tilføre våre kunder. Den beste måten å gjøre dette på er å prøve det ut i det virkelige liv, sier Richard Balch, director, Autonomous Vehicles and Mobility i Ford Europa.

– Det er et spennende prosjekt som handler om å forstå potensialet for selvkjørende biler og om de har en rolle i varelevering på lang sikt. Vi utvikler og utforsker denne type konsepter hele tiden, og ser frem til å få de første resultatene fra dette som helt sikkert vil være verdifulle for næringen, sier Lynsey Aston, head of product, Innovation and Onboarding hos Hermes.

Budet informeres om hvilken boks som skal åpne for å hente den korrekte pakken:

Ford skal bruke milliarder av kroner

Selskapet sier de har testet selvkjørende biler i USA og at de “har planlagt å investere hele 7 milliarder dollar i selvkjørende biler over ti år, frem til og med 2025. Fra 2021 skal hele 5 av disse milliardene brukes”.

I samarbeid med Fords partner på selvkjørende teknologier, Argo AI, gjennomførte bilprodusenten nylig levering av blant annet ferskvarer med selvkjørende biler helt frem til sluttmottakeren. Dette skjedde i Miami i Florida.

Ford

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse