Forvent å tape betydelig kapasitet.
Forvent å tape betydelig kapasitet.

Annonse


Xiaomi med 200 W-lading. Hva gjør det med batterihelsen?

Xiaomi kunngjorde i forrige måned 200 W kablet lading, noe som er et stort steg til og med fra de ultra-raske 120 W-løsningene som allerede er tilgjengelig for noen få telefoner. Xiaomi sier at 200 watts lading fyller et 4000 mAh batteri på bare åtte minutter, men dette har sin pris i det lange løp.

Taper en femtedel av batteriet

Xiaomi har en spørsmål og svar-konto på Weibo. Et av spørsmålene gjelder den langsiktige effekten av 200 W lading har på batterihelsen. Det viser seg at 800 lade-/utladingssykluser med 200 W fører til at batteriet degraderes til “over 80 prosent” av den opprinnelige kapasiteten.

800 sykluser tilsvarer litt over to års bruk. Det det betyr at en telefon med et i utgangspunktet 4000 mAh-batteri, i praksis vil sitte igjen med et 3200 mAh-batteri (eller litt mer) etter to års 200 W-lading. Et 5000 mAh-batteri vil tilsvarende være redusert til et mer eller mindre 4000 mAh-batteri etter to års 200 W-lading.

65 W godt nok?

Dette er sammenlignbart med Oppos 125 W-ladeløsning som kom ifjor. Oppo sa den gang at 800 sykluser med 125 W-lading vil redusere batterikapasiteten med 20 prosent til 80 prosent av utgangspunktet. Firmaet har tidligere hevdet at den allerede raske 65 W-løsningen bare senker batterikapasiteten med ni prosent til 91 prosent av utgangspunktet på samme antall sykluser.

Å implementere ladeløsninger i størrelsesorden 120 W og oppover synes som en høyst diskutabel idé så lenge det ikke finnes noen god medisin mot effekten det har på batterihelsen. Dagens ladeløsninger på 40, 55 og 65 W gir generelt bra hastigheter uten å svekke batteriytelsen i samme grad.

Annonse


Annonse


Annonse