Blue Origin
Ekstrasetet gikk for 233 millioner kroner.

Annonse


Solgt! Hvem som blir med Jeff Bezos til himmelen er avgjort

“Passasjersetet” ombord i Jeff Bezos’ og Blue Origins romskip New Shepard er blitt auksjonert bort. Vinnerbudet endte på 28 millioner dollar eller 233 millioner kroner. Vinnerens navn er ikke kjent, men et visst signalement på fyren (tipper det er en mann) har vi.

Signalement

Ifølge kriteriene for å kunne komme i betraktning som Jeff Bezos’ og hans bror Marks medreisende, er auksjonsvinneren – om vi ser bort fra at han er rik – mellom 152,4 og 193 centimeter høy, han veier mellom 49,9 og 101 kilo, han er i stand til å klatre opp syv trinn ved utskytningsrampen i løpet av maksimum nitti sekunder – og han må være i stand til å holde seg i nitti minutter uten å gjøre på seg.

Videre skal han være i stand til å tåle 5,5 G, det vil si at om han veier 100 kilo og setter badevekten under stumpen når Bezos tenner rakettlunten, vil den etter kort tid og i to minutter vise 300 kilo under himmelfarten og så mye som 550 kilo under Bezos’ bebudede tilbakekomst til jorden.

Røk på høyden

Identiteten til den lykkelige romturisten er ennu ikke offentliggjort, men gitt ovenstående signalement kan flokken snevres betydelig inn. Undertegnede er det ikke, jeg røk på høyden. Dessuten synes jeg prisen er stiv for en elleve minutters tur.

Seks personer skal stues inn i romkapselen i minuttene før oppskytningen. Så langt kjenner vi bare navnene på Jeff og Mark.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse