Jeff Bezos
Å drive forretning er vanligvis forbundet med å ta sjanser.

Annonse


Jeff Bezos blir selv med i verdensrommet

Jeff Bezos kunngjorde via Instagram tidlig idag at han blir med romskipet New Shepard på Blue Origin’s første bemannede romferd 20. juli. Med seg tar han broren Mark og vinneren av en pågående auksjon.

Minneverdig tur, må vi anta

20. juli 1969 landet Apollo 11 på månen. For Jeff Bezos’ del blir det bare et kort lite hopp fra Texas, ut i verdensrommet og tilbake igjen. Men det blir sikkert en minneverdig tur.

Å få se jorden fra verdensrommet er noe som forandrer deg, det endrer forholdet ditt til denne planeten. Denne turen er noe jeg har ønsket å gjøre hele livet. Det er et eventyr. Det er en stor sak for meg.

Jeff Bezos
Les Politainment om Bezos’ mest fortærende nederlag:
NASA velger Elon Musk, vraker Jeff Bezos

Auksjonen avsluttes snart

Auksjonen av åpent sete på New Shepard avsluttes lørdag. Nesten 6000 deltakere fra 143 land har lagt inn bud. Høyeste bud ligger i øyeblikket på 2,8 millioner dollar eller drøyt 23 millioner kroner. Du kan følge auksjonen på Blue Origins hjemmeside. Inntektene fra auksjonen vil bli gå til Blue Origins stiftelse, Club for the Future.

Romskipet New Shepard er oppkalt etter Alan Shepard, den første amerikaneren i verdensrommet.

Går av i Amazon

Bezos kunngjorde i begynnelsen av februar at han trekker seg som administrerende direktør i Amazon for å bruke mer tid på Blue Origin. Romferden skal skje to uker etter at Bezos planlegger å gå av.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse