Apple CarPlay
Fungerte fint inntil få dager siden.

Annonse


Apple Music-appen bare slutter å virke “uten grunn”

Apples CarPlay er designet for å vise informasjon fra iPhone på bilens infotainment-enhet, noe som gir sjåførene en tryggere måte å ringe på, sende tekstmeldinger, høre på musikk og få tilgang til kart – altså det en sjåfør kan ha behov for å hente fra en smarttelefon mens han kjører bil. Fordi CarPlay henter informasjonen fra telefonen krever systemet minimalt med oppsett.

Mystisk

Bilprodusentene har bygd inn CarPlay-støtte siden 2015. Men med  iOS 14.5.1 som kom for et par uker siden, krasjer Music-appen på CarPlay. Problemet er enestående for iOS 14.5.1, men det startet ikke umiddelbart da oppdateringen kom, det begynte først å skje de siste to-tre dagene.

Apple Music App har sluttet å virke med CarPlay. Når jeg klikker på den åpnes den, men lukkes umiddelbart og går tilbake til startskjermen. Ingen anelse om hva som endret seg. Jeg sørget for at alt var oppdatert på telefonen, startet telefonen på nytt og slo bilradioen av og på igjen. Ingenting hjalp. 

Reddit-bruker

Virker uten Wi-Fi og mobildata

Andre Reddit-brukere har erfart at om du deaktiverer Wi-Fi og mobildata virker det, men så snart du aktiverer en av forbindelsene på nytt, krasjer Music-appen igjen.

Det ville være naturlig å tro at problemet stammer fra 14.5.1-oppdateringen, men Apple Music kjørte problemfritt på den samme iOS-versjonen inntil nylig.

Annonse
Fix heller før enn senere

Mest sannsynlig er det et Apple Music-problem som får appen til å krasje, og Apple forventes heller før enn senere å lansere en fix som bringer ting tilbake til normalen.

Kilde: Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse