Razer kommer med det de hevder er den tynneste bærbare gaming maskinen på markedet idag.
Razer kommer med det de hevder er den tynneste bærbare gaming maskinen på markedet idag.

Annonse


Raser hevder at “Blade 15″ er den tynneste 15” RTX-bærbare på markedet

Razer har nettopp annonsert oppdaterte modeller av sine bærbare gaming-PC Blade 15, komplett med noen av de største endringene i serien på en stund.

11. generasjon CPUer

Det har vært mange lanseringer i det siste og en ting de har til felles er at de benytter seg av nye H-serie CPUer fra Intel og RTX 30 fra Nvidia. Blade 15 fra Raser kommer med opptil Core i911900H (2,5 GHz/4,9 GHz), en RTX 3080 GPU med 16 GB og en 4K berøringsskjerm.

En av de beste nyhetene er at det nye fingeravtrykksbestandige belegget også kommer til disse modellene. Det vil neppe eliminere fingeravtrykk helt, men dette burde løse en av de største irritasjonene med tidligere modeller. Windows Hello-webkameraet får en oppløsning på opptil 1080p (fra 720p), og Razer hevder at styreflatene har forbedret avvisning av håndflaten.

Razer skal etter planen starte levering av disse maskinene fra juni nav. Kilde: Razer

Base-modellen er tynnest

Razer har klart å barbere i overkant av 1 millimeter av tykkelsen sammenlignet med Blade 15 Advanced, og har fått den ned til 15,7 mm.. Raser hevder at det er den tynneste 15″ bærbare gamingmaskinen på markedet med RTX-grafikk.

Annonse


Reduksjonen i størrelse gjelder imidlertid bare base-modellen som har RTX 3060. Tynnere kan høres bedre ut, men det gjelder generelt sett ikke for spillytelse. Nvidia tillater OEM-er som Razer å velge watt og klokkehastighet for GPUen basert på deres bærbare design selv. Generelt sett er det slik at jo tynnere den er, jo vanskeligere er det å få kjølt den ned godt nok for å ivareta ytelse sammenlignet med mer tykkfalne maskiner som har mer plass til nødvendig kjøling.

Blade 15 Advanced

Alternativer med høyere spesifikasjon er tykkere enn base-modellen sine 15,8 mm-modellen, og holder omtrent samme tykkelse som forrige generasjon. Bredden og dybden på disse maskinene som ble annonsert i dag er også uendret fra forrige generasjon på henholdsvis 355 og 235 mm (13,98 og 9,25 tommer).

Blade 15 Advanced starter på $2,299 dollar, norske priser er i skrivende stund ikke tilgjengelig, og kommer med 240Hz QHD IPS-panel med 2,5 ms responstid og 100 prosent dekning av DCI-P3-spektret. Den har en oktakjerners Intel Core i7-11800H-prosessor, RTX 3060 GPU med 8 GB og 16 GB DDR4 RAM 3 200 MHz. Denne tynnere modellen har en 1 TB NVMe M.2 SSD som støtter PCIe 4.0 for raskere lese- / skrive- og overføringshastigheter og et 65Wh batteri. Alle andre avanserte modeller har et 80Wh batteri.

Samme porter, nesten

Utvalget av porter på tvers av Advanced-serien er likt, men ikke helt det samme som modellene som kom tidligere i 2021. De mest bemerkelsesverdige unntakene er de to nye Thunderbolt 4-portene. I tillegg finner du en UHS-III SD-kortleser, to USB-A 3.2 Gen 2-porter, en hodetelefonkontakt og en HDMI 2.1-port. Bortsett fra det, støtter alle nye Blade 15-modeller Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, 20V lading via USB-C.

Alle de Advanced- konfigurasjonene støtter også oppgraderbar lagring og minne. Basemodellen har bare ett M.2-spor på grunn av den tynne designen, men alle andre nye modeller har et ekstra M.2-spor for totalt opptil 4 TB lagringsplass totalt.

De nye Blade 15 Advanced-maskinene vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra mandag 17. mai fra Razer. De kommer i salg og sendes en gang i juni.

Annonse